lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Електронні ресурси на допомогу науковцям

Пошук журналів у Scopus та Web of Science

Scopus WoSПравильний вибір наукових журналів, до яких слід запропонувати статтю, сприяє підвищенню результативності наукових досліджень і поліпшенню показників публікаційної активності й цитованості науково-педагогіччних працівників університету. Пропонуємо Вашій увазі інформацію, як здійснювати пошук журналів у наукометричних базах даних Scopus та Web of Science. 

Щоб переглянути повний список журналів у кожній з наукометричних баз, скористайтесь такими рекомендаціями:

1. Scopus

У Scopus індексується більше 43 тис журналів. Список джерел оновлюється три рази на рік. Журнали додаються до списку після досягнення значення 15 нових публікацій. Знайти перелік журналів можна на сайті Scopus, вибравши розділ Sources. На сторінці Sources ви можете переглянути і відсортувати журнали, які вам необхідно знайти, за певними фільтрами.

Щоб завантажити повний список, натисніть Download Scopus Source List, а потім Download the Scopus source  titles list. Файл для скачування у форматі Excel з повним списком журналів, які індексуються у Scopus, і повною інформацію про журнал: назва, ISSN, Active or Inactive, мова публікацій, а також галузь знань до якого входить журнал.

Зверніть увагу! Якщо ви працюєте не в межах університету, необхідно створити свій особистий кабінет у Scopus. Як це зробити - читайте за посиланням Доступ до Scopus та ScienceDirect. Налаштування віддаленого доступу

Журнали, що індексуються у Scopus, представлені також на сайті SCImago Journal & Country Rank. SCImago Journal & Country Rank – це загальнодоступний портал, який містить список журналів та наукові показники країни, розроблені на основі інформації з бази даних Scopus. Журнали  можна подивитися online або завантажити повний перелік у вигляді файлу Exсel. На сайті можна відсортовати список за країнами або галузями знань.

Щоб знайти українські журнали, необхідно:

  • обрати розділ JOURNAL RANKS
  • відсортувати у фільтрі "All regions\countries"
  • знайти у списку Україну
  • відкриється список українських журналів, що індексуються у Scopus та Web of Science.

Дані в таблиці оновлюються автоматично 1 раз на рік. Тому, наприклад, якщо переглядаєте у 2022 році, то бачите список за 2021 рік.

2. Web of Science

У Web of Science індексується більше 21 тис журналів. Список постійно оновлюється. Повний перелік журналів, що індексуються в Web of Science, можна подивитися у Master Journal List. Це загальнодоступний ресурс, яким можна скористатись з будь якого комп’ютера без попередньої реєстрації. Щоб перевірити чи індексується журнал, необхідно ввести в поле пошуку назву журналу чи ISSN і натиснути пошук.

На сайті можна завантажити список журналів, натиснувши Downloads. Для завантаження списку журналів вам необхідно увійти в особистий кабінет WoS. Як це зробити - читайте за посиланням Доступ до Web of Science. Налаштування віддаленого доступу  Система пропонує окремо завантажити списки журналів за колекціями: Science Citation Index Expanded™ (SCIE), Social Sciences Citation Index™ (SSCI), Arts & Humanities Citation Index™ (AHCI), and Emerging Sources Citation Index™ (ESCI). Кожне завантаження списку колекції містить назву журналу, ISSN/eISSN, назву та адресу видавця, мову та категорію.

По передплаті можна скористатись ресурсом Clarivate: Journal Citation Reports. Вхід через логін і пароль, який створили для Web of Science. Ресурс пропонує знайти журнали за назвою, категоріями, видавцями, країнами.

Щоб знайти українські журнали, оберіть пошук за країною, введіть Ukraine, виберіть із пропонованого списку Countries, з’явиться кількість журналів за фільтром країни, відкрийте список для перегляду. Біля кожного журналу вказана категорія до якої відноситься журнал.

Для полегшення пошуку журналу Journal Citation Reports пропонує автоматично підібрати журнал за назвою вашої публікації та анотацією. Натискаєте на Match my Manuscript на сайті Journal Citation Reports у вікні вводите назву публікації, анотацію і натискаєте Find Journals. Система підбирає журнали, які найбільше підходять для Вашої публікації. 

 

Зверніть увагу! Щоб Ваша стаття, яка проіндексована в Scopus чи Web of Science, потрапила до профілю організації, необхідно правильно вказувати місце роботи, а саме Volodymyr Vynnychenko Central Ukrainian State Pedagogical University.

 

Якщо виникають питання по пошуку в базах даних, звертайтесь до бібліотеки, або пишіть на адресу [email protected] - Тетяна Омельченко.