filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Інформаційний центр долучився до проведення дискусії-тренінгу від Представництва ЄС

20190329 15114829 березня 2019 року Австрійська фахова бібліотека ім. Б. Штільфріда ЦДПУ ім. В. Винниченка приймала в себе дискусію-тренінг «European projects lab for NGOs» для представників громадських організацій Кіровоградщини. Захід був організований і проведений делегацією Представництва ЄС в Україні, яка з триденним робочим візитом перебувала в нашому місті. Учасники дискусії обговорили проектні заявки, спрямовані на розвиток територіальних громад і вирішення актуальних питань із життя регіону, та отримали експертні рекомендації щодо своїх ініціатив.

Після нетривалої перерви на присутніх чекала ще одна непересічна подія – антитренінг «Як не отримати грант від донора».Під час тренінгу представники неурядових організацій почули інформацію про ризики для проектних заявок та в режимі реверсивного мозкового штурму дізнались, що саме не варто робити, якщо вони бажають отримати грантову підтримку від ЄС. Тренінг був проведений Олегом Кулінічем, доцентом кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, керівник проектів ГО «Інститут соціальної політики регіону».

Дискусія-тренінг стала частиною інформаційно-просвітницької кампанії, яку Представництво ЄС в Україні розгорнуло по всій країні. Метою заходу є пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, поширювати європейські цінності та підвищувати рівень обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.