International Activities

ЦДУ ім. В.Винниченка взяв участь у II Міжнародному цифровому форумі

ЦДУ ім. В.Винниченка взяв участь у II Міжнародному цифровому форумі

9 квітня 2023 року відбулася II міжнародна наукова конференція, організована WSG University (Бидгощ, Польща). Представником від Центральноукраїнського державного університету імені В. Винниченка стала асистентка кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання та здобувачка третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за ОНП «Філологія (українська мова та література)» Івашина Оксана із доповіддю «The impact of artificial intelligence on equity and justice in education».

Конференція відбулася в системі відкритого форуму, метою конференції було:

  • обговорення ролі й потенціалу штучного інтелекту в дослідницькому процесі;
  • представлення сучасних цифрових методологій, включаючи застосування гейміфікації та доповненої й віртуальної реальності в освітньому та дослідницькому контекстах;
  • визначення ключових викликів, пов’язаних із цифровою освітою та виявлення інновацій у власних дослідницьких та освітніх методиках.

Нинішня подія, яка мала гібридний характер, поєднала в собі як експертні заходи, які відбулися в WSG університеті в Бидгощі, так і можливість дистанційної участі. Окрім експертних лекцій, учасники мали можливість обговорити три тематичні шляхи за участю видатних науковців та аудиторії з чотирьох континентів.

Темою цьогорічної події була роль штучного інтелекту в наукових дослідженнях, яка відображала сучасні виклики та потенціал технологій у контексті наукових досліджень та освіти в галузі гуманітарних та соціальних наук. Конференцію відкрив ректор WSG University, проф. Марек Шамот. Потім почалися дебати з видатними експертами.

Інформативно, змістовно, продуктивно. Дякуємо колегам-полякам за запрошення.