• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність - Новини проєкту Erasmus+ "UTTERLY"

Представники ЦДУ взяли участь у проєкті створення Центрів удосконалення викладання

Представники ЦДУ взяли участь у проєкті створення Центрів удосконалення викладання

Представники Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка Лілія Клочек, Наталя Подопригора та Юлія Верещак 4-6 грудня 2023 року беруть участь у дисемінаційних зустрічах в рамках проєкту Erasmus + KA2 "UNIVERSITY TEACHERS’ CERTIFICATION CENTRES: INNOVATIVE APPROACH TO PROMOTION TEACHING EXCELLENCE (UTTERLY)" у польському місті Вроцлаві.

Координатор проєкту Лілія Клочек представила результати реалізації проєкту. Метою програми є створення мережі Центрів удосконалення викладання згідно з міжнародними стандартами на базі партнерів закладів вищої освіти України та Європи.

Партнери з дев’яти українських університетів представили досягнення та обговорили виклики, з якими зіткнулись під час реалізації проєкту, окреслили напрями подальшої співпраці й обміну досвідом підготовки тренерів для Центрів удосконалення викладання. Учасники з Польщі, Литви, Німеччини та Франції також узяли участь в обговоренні та оцінюванні результатів проєкту.

Відповідно до рішення вченої ради та за наказом ректора створений Центр досконалості викладання. Окрім того, були відібрані тренери, які пройшли підготовку в університетах України, Німеччини, Литви, Франції та Польщі; розроблені програми вдосконалення викладання, пілотовані окремі з них на LMS – платформі UTTERLY.

Команда проєкту розробила стратегію вдосконалення викладання в університеті та програму роботи, долучилася до написання університетами-партнерами колективної монографії. Результати роботи проєкту висвітлені в публікаціях членів проєктної робочої групи університету та презентовані на науково-практичних конференціях, семінарах, засіданнях круглих столів. 

Подальша робота Центру вдосконалення викладання в університеті дозволить усім охочим опанувати програми підвищення кваліфікації, розроблені з урахуванням практик вдосконалення викладацької майстерності, підвищити власний професійний рівень.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись