• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Перемога студентки факультету фізичного виховання у конкурсі з української мови імені Петра Яцика!

Вікторія Фесюк – студентка 4-го курсу факультету фізичного виховання – переможець III (обласного) етапу  XVIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. 17 лютого 2018 року відбулося нагородження учасників третього (обласного) етапу конкурсу. В цей же день студентка факультету фізичного виховання ЦДПУ імені В.Винниченка Фесюк Вікторія стала учасницею  IV (національного) етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

2

Приємно, що вперше патріотично спрямована студентка факультету фізичного виховання Фесюк Вікторія перемагає в конкурсі такого рівня. Показуючи свої глибокі знання з української мови, ерудованість, грамотність, компетентність, спрямованість на майбутній фах – учителя фізичної культури, вона захищає честь свого факультету та університету.

Вітаємо студентку й наставника – доцента кафедри української мови, кандидата філологічних наук  Гуцул Ларису Іванівну – бо це також і її перемога.

Вікторія – це перемога! Вікторія Фесюк – майстер спорту з гімнастики художньої, найкращий знавець рідної мови та гордість факультету фізичного виховання.

Цей престижний конкурс щороку стартує 9 листопада, в День української писемності та мови; він проходить у чотири етапи: університетський, міський, обласний, національний. Вікторія успішно пройшла  перший та другий етапи, перемогла в третьому (обласному).

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – це конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до рідного слова, до культури й традицій українського народу.

Конкурс, започаткований відомим меценатом і українським патріотом Петром Яциком, давно переріс звичайну культурну акцію, перетворився на справді народний рух, що утверджує безсмертя рідної мови, творчості, добра. Тому удосконалюймо свої знання рідної мови, спілкуймося українською для утвердження самих себе, своєї державності.

3

Слід зазначити, що на факультеті фізичного виховання проводиться серйозна мовна підготовка студентів, на що спрямований курс «Українська мова (за професійним спрямуванням)», метою якого є підвищення рівня загальномовної підготовки, мовної грамотності та культури, комунікативної компетентності студентів, практичне оволодіння основами офіційно-ділового, наукового, розмовного стилів української мови, що забезпечить професійне спілкування на належному мовному рівні. Крім того, студенти беруть активну участь у лінгвістичних конкурсах, проектах, заходах, які проводить кафедра української мови (наприклад, міжуніверситетський конкурс «Найграмотніший студент  університету»).

Бажаємо  Вікторії Олегівні Фесюк та Ларисі Іванівні Гуцул творчої наснаги, успіхів, натхнення та нових перемог !!!

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись