• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Кубок ректора з пляжного волейболу

Кубок ректора з пляжного волейболу

Відшуміли баталії у чемпіонаті України з класичного волейболу, добігли до завершення чемпіонати Черкаської та Кіровоградської областей, у яких команда нашого університету виборола І місце. Цей факт зафіксовано як знаковий, адже за історію спортивного життя нашого університету, чемпіонський титул двох областей команда здобула вперше.

Та хлопці не зупиняються на досягнутому. У міжсезонні, на зміну класичному волейболу приходить пляжний, популярність якого за останні 80 років стрімко зростає. Тому не випадково цей вид спорту включено до програми Олімпійських ігор.

Гра в м’яч на теплому піску, під лагідним сонцем, дає не тільки оздоровчий ефект, а й емоційний. Перевага пляжного волейболу в тому, що гравці, а їх лише двоє у команді, мають змогу більшою мірою продемонструвати власну майстерність.

Прекрасно розуміє значимість активного спортивного життя студентства наш ректор Семенюк Олег Анатолійович, підтвердженням того є той факт, що турнір на Кубок ректора з пляжного волейболу у нашому регіоні проходить лише у нащому педуніверситеті.

Традиційно в кінці травня літній майданчик факультету фізичного виховання збирає студентів-волейболістів на свято літаючого мяча. Помірятися силами крім факультету фізичного виховання, який був представлений п'ятьма командами, також вийшли хлопці ще трьох факультетів. На майданчику змагались студенти з факультету іноземних мов, фізико-математичного факультету та факультету педагогіки та психології.

Ігри відбувалися по основній сітці за олімпійською системою змагань (програв – вийшов) до двох поразок.

Загалом у змаганнях на Кубок ректора взяли участь дев'ять юнацьких команд. За регламентом змагань команди зазначених факультетів, розігрували особисту першість, а команди факультету фізичного виховання, визначали сильнішого в нашому університеті.

Серед команд факультетів І місце посіли студенти факультету педагогіки та психології – Нетребенко Сергій та Посний Антон, ІІ та ІІІ місце розділили змішані команди 2-х факультетів іноземних мов та фізико-математичного. ІІ-ге – Гордовий Кирило та Бугрій Дмитро. ІІІ-те – Антон Колос і Фертюк Михайло.

Очолили турнірне становище гравці першого темпу в класичному волейболі: студент 4-го курсу – Попович Олександр і студент 2-го курсу спеціальності «Спорт» Чаповський Олександр. У фінальній сутичці хлопцям поступилися досвідчені Забілястий Олександр у компанії з Валіхновським Владиславом. Трійку призерів замкнув змішаний тандем Сокуренка Дмитра (факультет фізичного виховання) та Троцького Андрія (факультет іноземних мов).

Щиро вітаємо переможців та призерів турніру, учасникам зичимо в подальшому досягнути кращих вершин.

Інформацію надано викладачем кафедри ТМОПС Сергієм Руденко

 

Інформацію надано факультетом фізичного виховання
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись