• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ЦДПУ традиційно став організатором семінару-практикуму для вчителів правознавства і громадянської освіти нашої області

ЦДПУ традиційно став організатором семінару-практикуму для вчителів правознавства і громадянської освіти нашої області

15 вересня 2022 року у межах співпраці Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка та Комунального закладу  «Кіровоградський інститут післядипломної педагогічної освіти» ім. В. Сухомлинського відбувся онлайн-захід для вчителів правознавства і громадянської освіти на тему «Формування правової та громадянської компетентностей в учнів у процесі викладання суспільствознавчих дисциплін: сучасні виклики».

Семінар-практикум проведено відповідно до плану спільної роботи навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти факультету історії, бізнес-освіти та права ЦДПУ ім. В. Винниченка і науково-методичної лабораторії суспільствознавчих дисциплін КЗ «КІППО» ім. В. Сухомлинського. Організаторами й модераторами заходу були: науковий керівник навчально-наукової лабораторії суспільствознавчої освіти ЦДПУ, доктор педагогічних наук, професорЛілія Рябовол, керівник науково-методичної лабораторії суспільствознавчої освіти КЗ «КОІППО» Наталія Черткова та методист цієї лабораторії Інна Відіборенко.

Про основні зміни у програмах з «Основ правознавства» та «Громадянської освіти» поінформувала завідувач відділу суспільствознавчої освіти Інституту НАПН України, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Тетяна Ремех, яка традиційно долучається до заходів, що проводяться навчально-науковою лабораторією суспільствознавчої освіти ЦДПУ, відповідно до підписаного Меморандуму між НАПН України й нашим університетом.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях Наталія Гнатуша репрезентувала результати впровадження загальнодержавного пілотного проєкту «Відновне правосуддя для неповнолітніх».

Актуальні питання навчання інтегрованого курсу «Громадянська освіта», зокрема, щодо змін у навчальній програмі цього курсу, розкрила професор кафедри математики, статистики та інформаційних технологій ЦДПУ, доктор історичних наук, професор Наталія Пасічник

Лілія Рябовол проаналізувала документи ООН та Ради Європи щодо захисту прав дітей в умовах збройних конфліктів, зокрема, створення безпечного шкільного середовища.

Учасниками семінару-практикуму стали більше, ніж 40 вчителів історії, правознавства та громадянської освіти закладів загальної середньої освіти м. Кропивницького та Кіровоградської області.

Науковий керівник навчально-наукової лабораторії
суспільствознавчої освіти
 ЦДПУ ім. В. Винниченка,
доктор педагогічних наук, професор Лілія Рябовол

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись