• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 175-ї річниці від дня народження Павла Рябкова та 65-ї річниці від дня народження Сергія Шевченка

Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 175-ї річниці від дня народження Павла Рябкова та 65-ї річниці від дня народження Сергія Шевченка

18–19 жовтня на факультеті історії, бізнес-освіти та права університету імені Володимира Винниченка відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 175-ї річниці від дня народження Павла Рябкова та 65-ї річниці від дня народження Сергія Шевченка.

Організаторами наукового форуму виступили Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» та Державний архів Кіровоградської області.

Конференція зібрала понад 140 учасників майже з усієї України – Києва, Чернігова, Житомира, Рівного, Острога, Львова, Ужгорода, Тернополя, Івано-Франківська, Одеси, Херсона, Дніпра, Запоріжжя, Полтави, Харкова, Донецька, Горлівки, Бахмута, Умані, Чигирина, Кропивницького, Компаніївки та Олександрії.

Протягом двох днів роботи конференції понад 60 учасників змогли презентувати свої наукові доробки під час виступів та дискусій. Теми доповідей стосувалися різних актуальних тем з археології, музеєзнавства, регіональної, соціальної, усної історії та біографістики. Частина доповідей були присвячені подіям новітньої історії України, серед них особливо актуальні ті, що стосуються російської агресії проти України. Важливо, що форум став майданчиком і для молодих вчених – аспірантів та студентів, котрі розпочинають свій шлях у науці.

Під час роботи конференції Державний архів Кіровоградської області презентував інтерактивний проект «Павло Рябков на шляху до українського відродження», а також відцифровані фонди, що відображають наукову спадщину вченого.

Учасники форуму ухвалили рішення про створення на базі ЦДУ ім. В. Винниченка наукового центру регіональних та мікроісторичних студій, а також проведення конференції на щорічній основі.

Дякуємо усім учасникам за плідну роботу! Віримо в Збройні сили України. Вивчаємо та популяризуємо історію.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись