• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Пам'яті колеги

На 80-му році життя відійшла у вічність колишній викладач, доцент, завідувач кафедри психології Кіровоградського державного педагогічного університету ГОЛОВАНЬ НІНА ОЛЕКСІЇВНА.

Психолого-педагогічна спільнота Кіровоградщини втратила мудрого наставника, порадника, професіонала високого класу і прекрасну людину – добру, чуйну, турботливу…

Ніна Олексіївна народилася 2 січня 1939 року на Сумщині. Після закінчення з відзнакою Глухівського педагогічного інституту розпочала свій шлях у науку асистентом кафедри педагогіки і психології цього навчального закладу, а пізніше – аспіранткою Науково-дослідного інституту психології (м. Київ). Після захисту дисертації у 1973 році назавжди пов’язала своє життя з Кіровоградським державним педагогічним інститутом, працювала старшим викладачем, доцентом, завідувачем кафедри. Перебуваючи на пенсії, Ніна Олексіївна продовжила викладацьку діяльність у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки, часто виступала перед освітянами у Кіровоградському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Упродовж багатьох десятків років Ніна Олексіївна здійснювала психологічну підготовку майбутніх вчителів початкових класів, практичних психологів. Випускники педагогічного факультету і досі згадують неповторні лекції, на яких вона на високому науковому рівні, доступно, цікаво та по-справжньому творчо викладала теорію психології, а також навчала розв’язанню практичних завдань. До сфери наукових інтересів Головань Н.О. належали проблеми формування психіки молодших школярів, їх мовленнєвий та розумовий розвиток, готовність до школи, психологічна підтримка обдарованих дітей тощо. У творчому доробку викладача – понад 100 наукових та методичних праць.

Для студентів, колег, численних друзів Ніна Олексіївна була справжнім взірцем людяності, порядності, духовності. Пам’ять про неї буде завжди у наших серцях.

Інформацію надано навчально-науковим відділом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись