• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Щиро вітаємо Вас із Днем Соборності України!

День Соборності України -  свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз`єднання Української Народної Республіки  та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій  багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави – цілісність нашої землі та єдність наших прагнень на шляху до розбудови квітучої України.

 

01 22

Вдень соборності та злуки,
З заходу на схід.
Всі візьмемося за руки
Бо один ми рід.
Нащо нам ворогувати ?
І що нам ділить?
Україна наша мати,
тож давайте жити.
Тож
візьмемося за руки
Скажемо на ввесь світ,
В День Соборності та Злуки
— Ми один нарід!

Українці століттями мріяли про незалежну єдину соборну державу, про те, щоб усі етнічні землі , в різні часи поділені між різними імперіями, нарешті об`єдналися в єдине ціле.

Сила нашого народу в єдності, тому тема соборності, як ніколи є актуальною в наш час. Протягом останніх років тисячі воїнів, мільйони людей піднялися на захист своєї країни!

В єдності – наша сила! Тож слава Україні та її народові! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись