• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Як повернути 15% від сплати за навчання та про протидію хабарництву: студентам педуніверситету розповіли про їх права

Як повернути 15% від сплати за навчання та про протидію хабарництву: студентам педуніверситету розповіли про їх права

Сьогодні до Центральноукраїнського державного педагогічного університету завітали представники Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області. Під час зустрічі студенти дізналися про своє право щодо податкової знижки за навчання та як її отримати. А також алгоритм дій під час вимагання хабара за іспит чи навчання.

У рамках проекту Міністерства юстиції України «Я маю право», представники Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області провели лекцію для студентів педуніверситету. Теми лекції: «Що таке «податкова знижка» та як її отримати» та «Що робити, коли вимагають хабара за іспит чи навчання?». Остання – один із напрямків проекту «Я маю право» - «Стоп хабар за навчання»

«З 15-го травня розпочалася місячна робота зі студентами у навчальних закладах, у рамках якої ми будемо розповідати про ці складові студентського життя. Крім цього, будемо дивитися локації , де буде багато студентів і теж долучатися до них. Наприклад вело марафон чи то забіги. Тож будемо доносити інформацію цю інформацію до молоді», - додає керівник юстиції Вадим Гуцул

У буклетах, які розроблені Головним територіальним управлінням юстиції , вказаний алгоритм дій, які потрібно чинити студенту в разі вимагання у нього хабара.

Також, юстиція разом із Юридичною клінікою ЦДПУ розробили буклети з інформацією про право на податкову соціальну пільгу за навчання: повернення коштів від раніше сплаченої суми на контрактній формі.

«У цьому проекті робота направлена на пробудження свідомості студентів щодо неможливості повернення до корупційних проявів і неправомірних виплат під час навчання, спонукати навчатись їх самостійно. І, звичайно, протидіяти цим проявам з боку викладачів. Щодо податкової знижки за навчання: жоден студент, який був присутній на сьогоднішній лекції, не знав про це право й про те, як його реалізувати. Тому наша мета – освітянська», - розповідає керівник Головного територіального управління юстиції Вадим Гуцул

Детальніше ознайомитись з інформацією щодо отримання податкової знижки за навчання та алгоритм дій при вимаганні у тебе хабара можна в поданих нижче буклетах.

 

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись