• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Лекція «Інноваційні ІКТ в навчанні математичних дисциплін»

Лекція «Інноваційні ІКТ в навчанні математичних дисциплін»

22 квітня 2024 року в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників на тему «Цифровізація освіти та соціальні проблеми в сучасному техногенно-інформаційному суспільстві» відбулася завершальна лекція на тему «Інноваційні ІКТ в навчанні математичних дисциплін».

Лекцію прочитали  Інна Ключник  – кандидат фізико-математичних наук, доцент, доцент кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ ім.В.Винниченка та Юлія Ботузова– доктор педагогічних наук, доцент, доцент кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ ім.В.Винниченка.

Інна Геннадіївна Ключник поділилась власним досвідом застосування ІКТ під час викладання математичного аналізу як у очному так і у дистанційному форматі навчання. Зокрема, детально розкрила методичні особливості застосування потужного математичного онлайн-сервісу WolframAlpha. Враховуючи потреби сучасних викладачів у цифровому інструментарії для організації онлайн навчання, Інна Геннадіївна описала можливості використання онлайн сервісу Canva для створення презентацій та онлайн інтерактивних дошок.

Юлія Володимирівна Ботузова надала коротку теоретичну характеристику освітнім інноваціям, зокрема інноваціям в навчанні математики. Поділилась власним досвідом та розкрила методичні особливості застосування сторітеллінгу, мейкерства, елементів гейміфікації, 3D-принтингу, дослідницького навчання, білінгвального навчання та імерсивних технологій під час викладання математичних дисциплін. Зокрема були продемонстровані: Вебквест «Всеосвіта», динамічні креслення в середовищі GeoGebra для дослідницького навчання; 3D моделі фігур, побудовані в GeoGebra 3D та їх проєкції в доповнену реальність (AR), фрагменти лекцій з дисципліни «Methods of Teaching Mathematics in High School» як приклад білінгвального навчання та ін.

Лекція викликала жвавий інтерес у слухачів, вони приймали активну участь у дискусії, ставили питання.

Кожен учасник підвищення кваліфікації отримає сертифікат та збірник тез науково-методичних доповідей в електронній формі.

Інформацію підготували д.пед.н., доц. Ю.В. Ботузова, к.ф.-м.н., доц. І.Г. Ключник

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись