• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Рейтинги університету

Високі показники ЦДПУ імені В. Винниченка в рейтингу українських вишів за підсумками вступної кампанії 2018 року

Високі показники ЦДПУ імені В. Винниченка в рейтингу українських вишів за підсумками вступної кампанії 2018 року

На початку грудня було оприлюднено щорічний рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2018 року, уже вдруге складений інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA». В усіх чотирьох рейтингах, де ранжирувався Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, - «Найбільший бал ЗНО на бюджет», «Найбільший бал ЗНО на контракт», «Вступники зараховані на контракт», «Вступники зараховані на бюджет» - наш ВНЗ перебуває у верхній половині списку з кількох сотень вітчизняних вишів, а за окремими показниками входить до чільної сороківки.

Як зазначають укладачі рейтингу, основною метою його публікації є ознайомлення широкого кола громадськості, майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків та всіх зацікавлених осіб з відкритими даними вступної кампанії. Перш за все – інформування майбутніх випускників шкіл і молоді, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2019 році. Рейтинг має на меті допомогти їм зорієнтуватись у можливостях вступу до українських вишів, оцінити власні шанси та зробити свідомий вибір закладу для здобуття вищої освіти. Також сформовані рейтинги стануть у пригоді адміністраціям закладів вищої освіти, управлінцям усіх ланок та освітнім експертам. Статистичні дані рейтингу поділені за декількома групами і містять статистичну інформацію про середній бал ЗНО вступників, кількість зарахованих осіб на бюджет та контракт, конкурс на одне бюджетне місце, кількість зарахованих осіб до приватних вишів, а також інші дані.

Отже, в рейтингу «Вступники зараховані на бюджет» http://osvita.ua/vnz/rating/vstup-osvita/59047/ ЦДПУ імені В. Винниченка посідає 38 місце з 232-х з показником 360 осіб. У рейтингу «Вступники зараховані на контракт» http://osvita.ua/vnz/rating/vstup-osvita/59048/ з 310-ма студентами, котрі виявили бажання отримувати освіту за власні кошти, наш університет перебуває на 97 щаблі з 393-х.

Рейтинг «Найбільший бал ЗНО на бюджет» http://osvita.ua/vnz/rating/vstup-osvita/59046/ охоплює список з 231 ВНЗ, ЦДПУ імені В. Винниченка знаходиться на 113 рядкові з середнім балом сертифіката ЗНО 154,24 і середнім балом атестата – 9,01. А в рейтингу «Найбільший бал ЗНО на контракт» http://osvita.ua/vnz/rating/vstup-osvita/59045/ опинитися на 107-ій позиції з 200 нашому університету дозволили такі показники цьогорічних вступників на комерційну форму навчання: середній бал сертифіката ЗНО 139,65 та середній бал атестата 8,37.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись