• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Анастасія Зубова - журналіст онлайн-видання «Рідний Кіровоград»

Анастасія Зубова - журналіст онлайн-видання «Рідний Кіровоград»

У професії найбільше подобається результат

Це здасться ідеалістично й наївно, але обрати журналістський фах спонукало бажання допомагати людям і шукати правду. Інколи за допомогою слова можна вирішити не менше проблем, ніж медику вилікувати хворого.

У професії найбільше подобається результат. Наприклад, якщо ти напишеш, що родини загиблих учасників АТО не отримують належні пільги і за кілька днів через твою публікацію ситуацію вирішать, це буде найбільша подяка й задоволення професією.

Вважаю, що корисними та важливими для журналістів є фахові тренінги. Але вони будуть ефективніші, якщо студент вже має фахову практику і підпрацьовує за спеціальністю. Адже тоді лише теорія, що викладається на парах, більш-менш зрозуміла. Проте тренінги, звичайно, це класно. Я декілька років поспіль відвідувала Львівський Медіафорум, тренінги від Інтерн’юзу та ІРРП.

Служіть професії!

Серед порад, можу побажати служити професії, а не прислужувати. З конкретики – побільше цікавитись суспільно-політичним життям країни. Адже студент, який не читає щодня як мінімум три новинні сайти, навряд працюватиме у журналістиці.

Іноді варто забути про такі стандартні уявлення про професію, як те, що, будучи журналістом, ви станете багато подорожувати, вас показуватимуть по телебаченню, ви станете зіркою. Треба зрозуміти, що журналістика – це ремесло.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись