• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Олеся Копецька - редактор новинної стрічки порталу UKR.NET, письменниця

news 2016 03 02 08 52Якби не цей факультет, я б не була такою, якою є зараз

Можливо, якби не факультет філології та журналістики, і зокрема – кафедра видавничої справи та редагування – я б не була тією, якою є зараз. Окрім знань, які я отримала за роки навчання, навчилася дивитися на світ під іншим кутом зору, не піддаватися маніпуляційним впливам.

Факультет розвинув у мені не тільки любов до слова, а й відповідальність за те, щоб це слово було правдивим.

Зараз я працюю редактором новинної стрічки порталу UKR.NET і щохвилинно відчуваю свою відповідальність за той контент, який бачать тисячі читачів. І коли я думаю, яку новину пропускати в «ефір», завжди згадую слова Наталі Миколаївни: «Навчіться мислити критично!».

Усе залежить від нас самих

Кожна людина – це океан, але тільки від наших наставників залежить, як ми відкриємося світу: чи як невпевнений в собі струмок, чи як повноводна річка, чи як безкрає море, чи як неозорий океан.

Я дуже рада, що в нашому університеті я зустріла стільки світлих і мудрих викладачів, які своїми настановами і порадами допомогли мені осягнути глибини внутрішнього світу.

Про конкурси та навчання в КНУ

Я отримала вищу освіту в магістратурі Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка. Як вдалось вступити на державну форму? Існує безпрограшний варіант вступу! Треба мати бажання, віру в себе й розум. Я перемогла у Міжнародному конкурсі творчих робіт «Україна моєї мрії» у 2011 році. І з легкої руки Наталі Миколаївни Фенько також здобула перемогу в конкурсі студентських журналістських матеріалів від «Телекритики» зі статтею про етичні норми журналіста.

Щодо наукової діяльності, то у 2012 році брала участь у науковому конкурсі робіт у Львівській академії друкарства і теж отримала призове місце. Повірити у свій науковий потенціал мені допомогла Олена Олександрівна Семенець, яка була моїм науковим керівником. Кілька років за підтримки Ірини Юріївни Круть брала участь у конкурсі «Завтра.ua».

Просто треба любити те,

що ти робиш. І тоді неодмінно отримаєш результат!

Я написала свою книгу

Моя книга «Мандрівка у книжковий світ» (до речі, її вже надрукували в «Імексі» невеликим накладом) – це приклад того, як бакалаврський проект, у який ти вкладаєш частинку своєї душі, може стати реальним проектом. Дитяча книга –цікавий експеримент не тільки для дітей, а й для батьків. Я намагалася продовжити життя своєї казки, запропонувавши маленькому читачеві додаткові розвивальні завдання, які б дали йому можливість спробувати себе ілюстратором, дизайнером. Книга має потужний профорієнтаційний потенціал і для допитливого читача може стати першим кроком у дивовижний світ видавничої справи.

Видання отримало грант в проекті «Українська книга», в результаті чого її видали за державний кошт. І хоч видавництво модифікувало видання без додаткової, розвивальної частини, від цього дитяча книга не втратила свій шарм і самодостатність – змістову, естетичну, видавничу. Виконуючи певні завдання на парах, ми рідко допускаємо навіть в уяві можливість реалізувати свій задум від початку до кінця. Просто треба любити те, що ти робиш. І тоді неодмінно отримаєш результат!

Надихайте і надихайтеся!

Слухайте своє серце, але, якщо ще й любите думати головою, – то професія журналіста, видавця, редактора саме для вас. Любіть людей, цінуйте час, сприймайте світ критично, надихайте і надихайтеся!

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись