fizvih_logo

Факультет фізичного виховання

Продовжуються ІІІ Спортивні ігри України серед ВНЗ ІІІ – ІV рівнів акредитації

У м. Ялта 17 – 18 травня 2012 р. були проведені змагання з легкої атлетики.

Серед університетів з факультетами фізичного виховання збірна команда КДПУ ім. В. Винниченка виборола V місце з 14 команд. Найбільш успішним в індивідуальній першості був студент 21 групи факультету фізичного виховання Олександр Шелест, який здобув срібну медаль в бігу на 1500 м з результатом 3.48.97 хв. та бронзову медаль в бігу на 800 м – 1.50.91 хв.

За цими лаконічними цифрами стоїть колосальна праця спортсмена і його наставники (тренер Армашов П.В.). Тому про подробиці підготовки та вдалого виступу із перших уст. Слово Олександру Шелесту:

До ІІІ Спортивних ігор серед ВНЗ я готувався довго. Вийшовши майже на пік спортивної форми цього сезону, я показав для себе дуже хороші результати, на рівні особистих рекордів на двох дистанціях (800 та 1500 м).

Розпочався мій виступ з бігу на 1500 м, що проводився одним забігом з 18 чоловік. Заздалегідь я знав, що буду боротися за призові місця.

Трошки проавив фінішний спурт Стребнова Івана, що не дало мені завоювати золото. Мій результат на фініші був другий – 3.48.97 хв.

На наступний день дистанція була вдвічі коротшою, але втома давалася взнаки. 28 учасників у 3-х забігах брало участь в бігу на дистанції 800 м. У дуже запеклій боротьбі фінішував з однаковим часом з 2-им призером – 1.50.91, але зарахували бронзу. Першим на фініші був досвідчений Артем Казбан з результатом 1.50.74, який ледь-ледь спромігся випередити нас на фініші.

Отже, показавши результат 1.50.91 хв. в бігу на 800 м Олександр виконав кваліфікаційний норматив для члена молодіжної збірної України і відібрався до участі у Чемпіонаті світу з легкої атлетики, що пройде у м. Барселоні (Іспанія) в середині червня цього року.

Тож побажаємо нашому найкращому легкоатлету університету гідно представити нашу країну у цих відповідальних міжнародних стартах.