Зустрічі зі стейкхолдерами: удосконалення підготовки випускників кафедри математики та цифрових технологій

Зустрічі зі стейкхолдерами: удосконалення підготовки випускників кафедри математики та цифрових технологій

У рамках програми співпраці між Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка та закладами професійної (професійно-технічної) освіти викладачі кафедри математики та цифрових технологій: д.іст.н., проф. Наталя Пасічник, д.іст.н., проф. Ренат Ріжняк, д.пед.н., проф. Микола Садовий, д.пед.н., проф., зав. кафедри Олена Трифонова 30 квітня 2024 року відвідали Кропивницьке вище професійне училище.

Прибувши до училища, викладачі спочатку зустрілися з адміністрацією, яка привітала гостей та ознайомила їх із історією та структурою закладу освіти. В.о. директора училища Рацул Олександр Борисович та заступник директора з навчально-виховної роботи Кривенко Наталія Анатоліївна розповіли про головні напрями підготовки здобувачів освіти, їхні досягнення та виклики, з якими стикається училище. Викладачі обговорили з адміністрацією перспективи спільних проєктів, включно з програмами практик для студентів університету, а також можливості підвищення кваліфікації для викладачів училища. Окрема увага була приділена організації та проведенню атестації студентів зі спеціальностей, за якими кафедра математики та цифрових технологій є випусковою.

Під час зустрічі обговорили сучасні підходи до навчання та інноваційні методи, які можуть бути корисні як для професійного училища. Так і для закладу вищої освіти.

2

У свою чергу, викладачі училища розповіли про свої підходи до навчання та виклики, з якими вони стикаються під час підготовки здобувачів освіти. Вони поділилися успіхами у розвитку учнівських проєктів і розповіли про свої методи підтримки здобувачів освіти у навчанні. Обговорення було активним, з обміном ідеями та порадами щодо покращення освітнього процесу.