Викладачі та студенти кафедри мистецької освіти прийняли участь у Всеукраїнському Круглому столі «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті»

Викладачі та студенти кафедри мистецької освіти прийняли участь у Всеукраїнському Круглому столі «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті»

Викладачі кафедри мистецької освіти, професор Алла Растригіна, керівник студентської наукової проблемної групи «Музична освіта і виховання  в реаліях сучасної мистецької парадигми освіти», доцент Жанна Колоскова, відповідальна за студентську наукову роботу та  студентки музичного відділення першого (бакалаврського)  рівня вищої освіти, староста проблемної групи Анастасія Кононеко ( 4 курс) та член групи Олена Шкіль ( 3 курс) прийняли участь у Всеукраїнському Круглому столі «Діяльність студентського наукового гуртка у сучасному університеті».

Захід відбувся на базі університету Григорія Сковороди в Переяславі 11 квітня 2024р., за участі викладачів і студентів  ЦДУ ім. В. Винниченка, Національного університету «Чернігівський колегіум ім. Т. Шевченка», Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнко, університету Григорія Сковороди у Переяславі,  Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К. Ушинського, Львівського національного університету ім. І. Франка, Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського.

Професор А. Растригіна виступила з доповіддю про роботу студентської наукової проблемної групи «Музична освіта і виховання в реаліях сучасної мистецької парадигми освіти», що працює у межах загальної проблематики науково-дослідницької лабораторії «Реалізація мистецької парадигми освіти у професійній підготовці сучасного музиканта-професіонала», яка функціонує на кафедрі мистецької освіти багато років поспіль. Професорка наголосила, що кожного року робота наукової проблемної групи конкретизується підтемами, згідно викликів й вимог часу та продемонструвала теми цьогорічного вибору студентів – членів проблемної групи.

Тож робота у науковій проблемній групі стає для студентів відправною точкою як у здійсненні науково-навчальної та творчо-виконавської  діяльності за фахом, результати яких щорічно оприлюднюються у Студентському науковому віснику нашого університету, так і вагомим  підґрунтям для ефективного дослідницького пошуку у межах курсових та магістерських робіт, що досить часто багатьом з них відкривають двері у велику науку.

За результатами роботи Всеукраїнського Круглого столу, його учасниками була прийнята резолюція про необхідність проведення таких щорічних зустрічей із залученням більшої кількості українських та закордонних університетів.

 Повідомлення підготувала проф. А. Растригіна