Реабілітаційна практика

Навчальна практика студентів факультету фізичного виховання спеціальності " Фізична реабілітація" проводиться у відповідності з положеннями Державної національної програми ”Освіта” (Україна ХХІ століття), закону України ”Про освіту”, згідно навчального плану проведення практик та освітньо-кваліфікаційної програми підготовки спеціаліста.

Мета проходження практики:

  1. закріплення та поглиблення теоретичних знань щодо закономірностей та механізмів функціонування фізичних та психічних процесів у розумово відсталих дітей;
  2. удосконалення   умінь дослідження   їх  особливостей,  здобутих  під  час вивчення   дисциплін ”Фізична реабілітація”;
  3. формування навичок професійного спілкування з окремими учнями та учнівськими групами.

Місце проходження практики – спеціальні школи м. Кіровограда та області, реабілітаційні центри, санаторії, профілакторії, групи коригувальної підготовки

Зміст практики
1. Налагодження професійних стосунків з реабілітологами та вчителями фізичного виховання, педагогічним складом спеціальних шкіл м. Кіровограда та області. З'ясування ролі і місця розвитку фізичних, психічних і реабілітаційних процесів в навчальній діяльності учнів.

  1. Добір методик проведення обстеження. Підготовка матеріалу у відповідності з вимогами. Вивчення змісту інструкцій та процедури обстеження.
  2. Вивчення реабілітаційних процесів учнів класу. Безпосередня робота з учнями передбачає входження з ними в контакт, проведення діагностичного реабілітаційного обстеження за вимогами процедури дослідження.
  3. Оформлення протоколів обстеження, обробка та аналіз результатів.
  4. Оформлення    звітної    документації    за    результатами    проходження практики.

Контроль проходження практики здійснюється керівниками практики від вузу. Підсумковий контроль практики здійснюється шляхом захисту звіту у формі заліку. До заліку студент зобов'язаний заздалегідь представити повністю оформлені матеріали у відповідності з вимогами.
*