СТУДЕНТСЬКА НАУКА – ІНВЕСТИЦІЯ В МАЙБУТНЄ

Науково-дослідна робота студентів є одним із пріоритетних завдань сучасного вищого навчального закладу. Це і основа подальших здобутків вітчизняної освіти, і перепустка у краще, більш вивчене майбутнє. Усвідомлюючи відповідальність перед теперішніми й прийдешніми поколіннями, факультет іноземних мов активно долучається до наукового руху молоді, сприяє формуванню наукового світогляду студентства та допомагає молодим і обдарованим особистостям закладати підвалини своїх успіхів на науковій ниві.

На факультеті іноземних мов студенти старших і молодших курсів мають можливість постійно й ґрунтовно займатися наукою під керівництвом досвідчених та авторитетних викладачів. Щорічні показники студентської науково-дослідної роботи свідчать, що майже половина студентів факультету в тій чи іншій формі залучені до науки. Кожного року понад 150 студентів стають членами наукових гуртків та проблемних груп; майже 200 студентів старших курсів щорічно виконують кваліфікаційні роботи.

Усі бажаючі мають змогу оприлюднити результати наукових пошуків у „Студентському науковому віснику”, взяти участь у студентських наукових конференціях та семінарах, всеукраїнських олімпіадах, програмах академічного обміну, міжнародних змаганнях і стипендіальних наукових конкурсах. Щороку чисельність таких студентів зростає, і самих лише наукових публікацій набирається кілька десятків. Це не може не тішити, адже свідчить про серйозність наукових намірів нашого студентства та бажання молоді заявити про себе. Факультет усіляко заохочує участь студентів у науково-дослідній роботі і є постійним організатором студентських наукових конференцій і семінарів.

Наприкінці навчального року студенти факультету іноземних мов беруть участь у звітній науковій конференції, де мають змогу обмінятися науковими думками та виступити із результатами науково-дослідної діяльності. Кращі магістранти факультету щороку запрошуються до участі в Міжнародній науково-практичній конференції «Мови і світ: дослідження та викладання», а також відвідують інші наукові конференції. Група студентів щорічно поповнює лави членів міжнародної спільноти TESOL та бере активну участь у заходах під егідою організації.

Позитивно можна оцінити розвиток міжнародних студентських наукових зв’язків. Студенти підтримують академічні контакти з Німеччиною, Австрією і США, щорічно представляють Україну на престижному міжнародному змаганні спілки ESU у Лондоні.

Питання організації науково-дослідної роботи студентів активно обговорюються на засіданнях кафедр та ради факультету. На факультеті існує інформаційний стенд, де кожного семестру оновлюється інформація про роботу наукових гуртків, про всеукраїнські конференції, а також поточну роботу наукових гуртків. Усе це дозволяє сподіватися, що основні наукові перемоги нашої студентської спільноти ще попереду.