pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Семінар на тему: «Основні правила сьогодення в житті та освіті сучасної людини»

Семінар на тему: «Основні правила сьогодення в житті та освіті сучасної людини»

4 березня 2021 р. на кафедрі практичної психології відбувся теоретичний семінар на тему: «Основні правила сьогодення в житті та освіті сучасної людини», який провела доцент кафедри Васецька Тетяна Миколаївна.

Ключові моменти, на які було звернено увагу слухачів:

Коли людина живе в неперервному ритмі постійної суєти та дедлайнів, в карантині та невизначеності її мозок постійно знаходиться у стресі та напруженні. Як результат – страждає наше самопочуття, стан нервової системи та рівень якості життя. Мислення людини – це сукупність сигналів, які проходять через фільтри (популяційний, рефлекторний, адаптаційний, пізнавальний та творчий) та формують реакцію. Сигнали, які проходять через наш мозок – це електричні імпульси, які схожі на розряд блискавки і вони абсолютно завжди йдуть тільки по шляху найменшого супротиву. Це фізика і ми не можемо порушувати закони фізики навіть в своїй голові. Ще Микола Тесла говорив, що «Мозок – це всього лише приймач». Сучасні нейрофізіологи та психологи завдяки сучасним технологіям підтверджують цей факт. Тому, від інформації, яку людина отримує із інформаційно насиченого навколишнього світу, буде залежати його власна реальність.

Існують закони, за якими живе Всесвіт, і він наділяє силою тих, хто правильно розуміє і виконує їх. Якщо ми хочемо досягти гармонії та жити щасливо, необхідно знати ці закони. Хочемо ми того чи ні, життя розвивається за своїми законами, а ми є частиною цього життя. Рахуватися з ними чи ні – справа кожного, але незнання не звільняє від відповідальності. Основний закон Всесвіту обміну енергіями говорить, що «життя присутнє там, де є обмін». І принципи закону поширюються на всі сфери життя. Альберт Ейнштейн сказав: «Все в світі є енергія. Енергія лежить в основі всього. Якщо ви налаштуєтеся на енергетичну частоту тієї реальності, яку хочете створити для себе, то ви отримаєте саме те, на що налаштована ваша частота. Це не філософія. Це - фізика».

Ми повинні навчитися мислити інакше, а саме: «У людини безмежна влада над собою»; « Тільки своїми думками людина формує своє життя, свою реальність»; « Життя має приносити радість та задоволення. Де радість це особлива мудрість та величезна енергія Духу»; «Дітей треба не виховувати, а зростити на власних прикладах»; «Сучасна освіта дає стусан під зад, а треба дати крила. Одне духовне, а інше матеріальне»; «Причини невдач та хвороб потрібно шукати не в зовнішньому світі, а в середині себе»; «Стандарти – це обмежувальна палиця в руках, щоб бити по голові. Вони вбивають творчість»; «Єдине, що насправді має значення в житті – це відношення з іншими людьми».