pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Міжнародний симпозіум «Обчислювальний інтелект» IntSol 2021: співпраця спеціалістів з комп’ютерних технологій та психологів

Міжнародний симпозіум «Обчислювальний інтелект» IntSol 2021: співпраця спеціалістів з комп’ютерних технологій та психологів

28-30 вересня на базі математичного факультету ДВНЗ «Ужгородський національний університет» в онлайн форматі проходив другий міжнародний симпозіум «Обчислювальний інтелект» IntSol 2021.

Симпозіум є міжнародним зібранням науковців, викладачів, аспірантів та представників промисловості, яке проводиться з метою вивчення передового досвіду розробки, впровадження та поширення інформаційних технологій у сфері інтелектуальних обчислень та прийняття рішень. Симпозіум включав широку палітру напрямків: нейронні мережі, нечіткі моделі та системи, гібридні технології, застосування обчислювального інтелекту, інтелектуальні інформаційні технології тощо, що забезпечило міждисциплінарність і крос-культурність представлених досліджень.

На ньому виступили доцент кафедри МСІТ Присяжнюк О.В. та старший викладач кафедри практичної психології Близнюкова О.М. із доповіддю на тему «Application of Fuzzy Approacch in Modelling of Psychodiagnostic Decision Support Systems for One Class of Tasks». Дослідження носить міждисциплінарний характер та висвітлює питання та проблеми, пов’язані із застосуванням нечіткого підходу для розробки систем підтримки психодіагностичних рішень (СПППР). Розробка СПППР на основі використання нечітких моделей дозволить психологу отримати відповідний комп’ютерний інструментарій, зокрема, для вирішення задач психологічної експрес-діагностики, які є основою превентивної роботи.

Інформацію підготувала к.психол.н. Близнюкова О.М.