pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Виробнича практика у магістрів-психологів

Виробнича практика у магістрів-психологів

У системі забезпечення правоохоронної діяльності одне з ключових місць займає психологічне забезпечення. Його покликана здійснювати практична психологія. Значних успіхів практична психологія досягла у правоохоронній сфері.

Психологічна служба правоохоронних органів України – це досить ефективна і необхідна складова різних сфер соціальної практики. На суспільному рівні на неї покладаються великі надії, очікування та амбіції, численні реформації, успіхи, прихильне ставлення та упередженість.

Сьогодні повноцінні відомчі психологічні служби успішно функціонують у правоохоронній сфері, де успішно працюють випускники ЦДУ імені Володимира Винниченка Спеціальності 053 Психологія. Практична психологія.

Так, в рамках співпраці кафедри психології та соціальної роботи ЦДУ та державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор» студенти магістри-психологи мали можливість реалізувати завдання виробничої практики під керівництвом к.психол. наук, доцента Ірини Радул.

Відкрите заняття з ув’язненими жінками провела магістр групи ПП21мз – Лариса Радченко. Участь у заході також брали капітан слідчого ізолятору, психолог – Євгеній Ситник та старший лейтенант, психолог – Інна Килюшик.

Мета заняття спрямована на саморегуляцію важких психічних станів. Було використано різні психотерапевтичні техніки: арт-терапія, музикотерапія, психогімнастика, м’язова релаксація. Арттерапевтичні вправи дозволили діагностувати актуальний психологічний стан ув'язнених жінок. Музикотерапія допомогла вивільнити негативні емоційні переживання. Використання вправ на м’язову релаксацію та психогімнастичних технік дозволило показати як техніки самодопомоги можуть допомогти у переживанні стресових подій та психотравмуючих подій.

Керівництво державної установи «Кропивницький слідчий ізолятор» висловило подяку кафедрі психології та соціальної роботи ЦДУ імені Володимира Винниченка та особисто Ларисі Радченко за професіоналізм та відмітило ефективність використання таких занять у роботі з ув’язненими.