International Activities

Підведені підсумки проєкту з медіаграмотності та розвитку критичного мислення «Вивчай та розрізняй» від IREX

26 листопада 2021 року відбулася зустріч команди Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та ГО Агенції сталого розвитку “Хмарочос” з координаторами та учасниками проєкту з медіаграмотності та розвитку критичного мислення «Вивчай та розрізняй» (Learn to Discern), який реалізує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Академією української преси та StopFake, Міністерством освіти і науки України, посольствами США та Великої Британії.

gl

Учасники зустрічі підводили підсумки роботи за преєктом, в рамках якого було розроблено та впроваджено в навчальні програми окремі тематичні модулі навчальних дисциплін для різних спеціальностей. З метою розвитку критичного мислення студентів та імплементації елементів медійної грамотності та медійної культури у навчальний процес було також розроблено окремі навчальні курси з медіаграмотності як дисципліни за вибором.

Також  було презентовано результати грантової програми "МедіаРеВізія", яку здійснювали викладачі кафедри  української мови та журналістики та ГО Агенція сталого розвитку “Хмарочос”. Про підсумки ініціативи та отриманий унікальний досвід говорили Ірина Ткаченко та Наталя Фенько.

Завдяки потужній медіакампанії та залученню широких кіл аудиторії  проєктом було охоплено не лише студентство ЦДПУ, але й студенти інших вищих навчальних закладів міста, школярі та представники різних територіальних громад області.  Проєкт вийшов за межі alma mater, тож естафета триває!

tt

YouTube-канал проєкту "МедіаРеВізія"

Відео про проєкт "МедіаРеВізія"

Лендінг проєкту http://mediarevision.tilda.ws/