International Activities

Експерт з корпусної лінгвістики світового класу Тоні Макенері прочитає відкриту лекцію

Експерт з корпусної лінгвістики світового класу Тоні Макенері прочитає відкриту лекцію

Запрошуємо студентів та викладачів ЦДПУ ім. В. Винниченка відвідати лекцію на тему "Keywords, time and multiple-correspondence analysis: exploring press discourse over time" («Ключові слова, час і аналіз множинної кореспонденції: вивчення прес-дискурсу в часі»), яку проведе почесний професор англійської мови та лінгвістики Університету Ланкастера, професора кафедри Чанцзян Університету Сіань Цзяотун в Китаї Тоні Макенері. Лекція відбудеться 13 грудня 2021 року (понеділок) о 17:00 (GMT+1).

Професор McEnery займав посади директора відділу досліджень і в.о. генерального директора Economic and Social Research Council (ESRC), директора відділу наукових досліджень в Arts and Humanities Research Council, декана факультету мистецтв і соціальних Наук в Lancaster University і директора ESRC Center for Corpus Approaches to Social Science (КАС) в тому ж університеті. На його рахунку понад 200 публікацій з корпусної лінгвістики.

Під час лекції буде обговорюватися роль досліджень з використанням ключових слів в аналізі мінливості дискурсу з плином часу. Будуть представлені результати дослідження з теми, яка привертає неослабну увагу дослідників, що використовують корпусні методи, а саме зображення ісламу і мусульман в британській пресі. Також будуть показані можливості застосування нової техніки в докладному аналізі варіацій дискурсу.

Долучитися до лекції можна буде за посиланням: https://akademiapomorska.clickmeeting.com/wyklad-na-5-professor-tony-mcenery

Youtube: https://youtu.be/pexOyMEThlI

Міжнародний відділ