lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Нам пора для України жить»

Минають часи, змінюються покоління, а створені Іваном Франком образи і сьогодні здатні хвилювати душі читачів та служити джерелом вічного натхнення. До 160-річчя від дня народження найвизначнішого представника української класичної літератури, самовідданого громадського діяча, глибокого мислителя і вченого з 27 серпня в читальному залі для науковців бібліотеки університету експонується ювілейна книжкова виставка.

01

Творчий доробок Івана Франка та статті, промови, виступи, спогади українських письменників про нього складають основу виставки. Також експозиція вміщує DVD-Rдиск «Імена з Оксаною Марченко», який присвячений митцю. Цівковою для читачів буде рубрика «Музика в житті і творчості І. Франка», яка ознайомить з клавірами пісень, романсів і опер українських композиторів на слова письменника.

Питома частина матеріалів виставки висвітлює цілісність культурного, філософського й художнього мислення письменника. Літературознавчі дослідження та розвідки розкривають перед читачами сучасний погляд на творчість Івана Франка, який ґрунтується на аналізі текстів з ознаками національної культури.

Назагал експозиція виставки «Нам пора для України жить» є наочним коментарем до твердження І. Денисюка: «Франко – універсальний геній, невичерпний атом, і заглиблення у його гігантську спадщину за допомогою відточеного по-сучасному дослідницького інструментарію неодмінно дасть коштовні перли».

Виставка розрахована не лише на фахівців-філологів, а й на всіх небайдужих до рідної культури і літератури.