• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

До Дня психолога

23 квітня традиційно відзначається важливе професійне свято – День психолога. Спеціалісти зазначають, що в наш час без психології взагалі неможливо жити. Психологи працюють з нашими почуттями і допомагають нам позбутися тих з них, які заважають рухатися далі. В умовах війни, зокрема, кожна людина має навчитися ситуативній поведінці та стратегічному мисленню.

До Дня психолога відділ бібліографії підготував рекомендаційний список літератури психологічного спрямування, яка надасть інструменти для вирішення життєвих проблем.

Список літератури до Першої регіональної науково-практичної конференції

Враховуючи воєнний стан та необхідність забезпечення першочергових потреб держави, необхідно переосмислити сучасне місце гуманітарних наук в системі людських цінностей. Сьогодення змінило стиль мислення як у суспільства загалом, так і в здобувачів вищої освіти зокрема. Стоїть завдання забезпечити відповідний розвиток таких галузей: освіта, наука і культура, тобто тих, які відповідають за духовне життя, за формування в особистості певних ціннісних орієнтацій, які підсилять сферу національної безпеки та оборони, а в подальшому, допоможуть відновити нашу державу.

Відділ бібліографії підготував рекомендаційний список літератури для супроводу Першої регіональної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих вчених «Пріоритетні напрямки розвитку гуманітарних наук та методик їх навчання у закладах вищої освіти України».

"Вільні читають українською"

До відома вузівської спільноти!
Запрошуємо Вас долучитись
до Всеукраїнського проєкту збору книжок
"Вільні читають українською".

Мета заходу: формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах областей, які постраждали внаслідок російської військової агресії.

Чекаємо на Вас у бібліотеці (1 поверх).

До 210-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка розгорнута книжкова виставка «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне»

9 березня ми відзначаємо 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - українського поета, прозаїка, драматурга, художника, громадського діяча.

Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Шевченка український народ ніби злив свої найкращі духовні сили та обрав його співцем своєї історичної слави та соціальної недолі, власних сподівань і прагнень.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись