Студентська рада Університету

Стартувала Школа захисту прав

Минулого тижня в рамках ініційованої студентською радою університету Школи захисту прав людини пройшов науково-практичний семінар «Права людини: охорона і захист».

Відкрили захід проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професор Михида Сергій Павлович та завідувач кафедри галузевого права, професор Гриценко Володимир Григорович.

В ході заходу студенти мали можливість прослухати лекції викладачів кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кафедри галузевого права, зокрема: «Завдання та функції Національної поліції України» (професор Гриценко В.Г.), «Конституційно-правова скарга як елемент механізму захисту прав людини і громадянина» (к.ю.н. Мілова Т.М.), «Засоби масової інформації як елемент механізму захисту прав людини і громадянина» (к.ю.н. Супрун В.М.), «Способи захисту прав фізичної особи» (к.ю.н. Сокуренко О.А.).

Окрім теоретичного матеріалу, студенти мали можливість навчитися писати позовні заяви до суду та бути учасниками моделі судового засідання.

«Впершу чергу хочеться подякувати науково-педагогічних працівників за допомогу в організації цього заходу. Маючи реальну судову практику, я вчив студентів писати позови, разом зі студентами юридичної клініки змоделювали судове засідання в кримінальній справі, я вважаю, що ми непогано попрацювали. На жаль, протягом двох днів заходу, до участі вдалось залучити лише 50 студентів, але я вдячний тим, хто прийшов і підтримав наші починання» - прокоментував голова студентської ради Університету О. Болєлов.