Бої «Сумо автономне» за участі юних робототехніків

Бої «Сумо автономне» за участі юних робототехніків

У Кропивницькому відбулося змагання «Сумо автономні» за участі юних робототехніків.

10 травня 2024 р. в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка пройшов перший чемпіонат організований ГО «Krop_Robots» (голова – Денис Павлюк, студент спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) із боїв «Сумо автономне». Захід, організований ГО «Krop_Robots» спільно з викладачами кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ, зібрав молодих ентузіастів із різних куточків нашої області. Робототехніки з Кропивницького, Добровеличківки, а також гості з Новоукраїнки та Новомиргорода змагалися в боях, перемагали в локаціях, обмінювалися досвідом.

Партнерами заходу стали ЦДУ ім. В. Винниченка, компанії Plexiwire, EVNE, СКЦ «Задзеркалля» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та представники бібліотеки імені Є. Маланюка.

Учасників заходу привітали:

  • ректор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, доктора юридичних наук, професор Євген Юрійович Соболь;
  • голова Громадської організації «Krop_Robots» Денис Андрійович Павлюк;
  • в.о.декана факультету математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, кандидат технічних наук, доцент Андрій Іванович Ткачук.

Бої роботів відбувалися під чітким суддівством Влада Губара (переможця «Tech_Fest» (2016–2018), який отримав призові місця в усіх номінаціях: Робо-футбол – 2 та 3 місце, FLL – 1 місце в області в категорії дизайн робота та програмування та загально 5 місце; 1 місце в м. Києві; 1 місце в м. Дніпрі; Льотна академія НАУ – 2 місце).

Сприяли об’єктивній оцінці боїв роботів науково-педагогічні працівники кафедри математики та цифрових технологій: д.пед.н., проф. М.І.Садовий, к.пед.н. Д.В.Соменко, д.пед.н., проф. О.М.Трифонова, доктор філософії М.В.Луньова.

Змагання виявилися надзвичайно захопливими та емоційно насиченими. Юні конструктори змагалися в майстерності та креативному підході до створення роботів, демонструючи не тільки технічні навички, а й здатність швидко приймати рішення в критичних ситуаціях. Кульмінацією заходу стало нагородження переможців, котрі здобули перемогу в дивовижних боях та отримали подарунки від наших партнерів EVNE та СКЦ «Задзеркалля» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Переможцем турніру став Владислав Чирка, учень 5-Б класу Добровеличківського ліцею «ІНТЕЛЕКТ». Він виборов перше місце, отримав конструктор «LEGO Technic Місія NASA», марсохід «Персеверанс» та подарунки від наших партнерів СКЦ «Задзеркалля» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) за свою винахідливість і технічну компетентність.

Друге місце посіла Ксенія Луньова, яка отримала VR-окуляри, шолом віртуальної реальності «BOBO VR Z6» з пультом («game version») та комплект подарунку від UPSHIFT.

Третє місце розділили Матвій Кошман та Анастасія Коростиленко, які були нагороджені роботом-конструктором на сонячній батареї «12 в 1» та набором подарунків від наших партнерів.

Усі учасники отримали відповідні сертифікати.

Також учасники заходу взяли участь у жвавому флешмобі під ритми мелодії «Трек-афірмація «Повір мені», покликаний допомогти всім нам зібратися в цей непростий час. У партнерстві з ЮНІСЕФ Україна, Ти як? та Світланою Ройз.

Кожному з учасників заходу було запропоновано зняти відеоролики та завантажити собі на сторінку в «ТікТок» відео під цю пісню та за більшу кількість переглядів отримати подарунки від наших партнерів СКЦ «Задзеркалля» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). За перше, місце – наплічник, друге – худі, третє – футболка. Перше місце посів Шамарьов Олександр з Новомирогорода.

Усі присутні мали змогу позмагатися та проявити кмітливість на цікавих локаціях, функціонування яких забезпечили студенти факультету математики, природничих наук та технологій.

Цей захід став можливим завдяки ЗСУ. Тож зібрані на заході кошти були передані на пошиття нош для наших воїнів. Дякуємо ЗСУ!

Завдяки цим змаганням учасники мали змогу не лише показати свої навички, але й значно покращити їх, а також отримати безцінний досвід. Захід пройшов у дружній та підтримуючій атмосфері, що сприяло обміну знаннями та досвідом між молодими робототехніками.

Ми вже почали планувати нові змагання, які знову зберуть талановиту молодь, спраглу знань та нових технологічних викликів. Тож слідкуйте за нашими анонсами:

https://t.me/krop_robots

https://t.me/krop_robots/254

Інформацію підготували Денис Павлюк (група ЦТ20Б),
Дар’я Решетнікова (група Інф20Б), к.пед.н. Д.В.Соменко,
д.пед.н. М.І.Садовий, д.пед.н. О.М.Трифонова