UNIVERSITY NEWS

Реклама університету на випередження: зустріч із восьмикласниками Академічної гімназії до Міжнародного дня рідної мови

Реклама університету на випередження: зустріч із восьмикласниками Академічної гімназії до Міжнародного дня рідної мови

19 лютого 2024 року представниця факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій С.Л.Ковтюх зустрілася з учнями 8–А та 8–В класів Академічної гімназії Кіровоградської міської ради напередодні Міжнародного дня рідної мови.

Учні дізналися про Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка, про структуру вищої освіти, про освітні програми, які пропонує факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій, зокрема кафедра української філології та журналістики. Крім того, довідалися багато цікавої інформації про українську мову, до якої в усьому світі зростає інтерес завдяки стійкості та спротиву ЗСУ у війні, котра нагадала про себе пронизливими звуками повітряної тривоги.

Закінчували спілкування в гімназійному укритті. Говорили серед іншого й про те, що кожний перегляд російського контенту в ютубі, на музичних інтернет-платформах приносить гроші росіянам, з яких податки йдуть на дрони та ракети проти України.

Не слухай і не дивись російське, не будь спонсором ворога!

Щира подяка директорові закладу Світлані Олегівні Колосовій, заступнику директора з навчально-виховної роботи Олені Леонідівні Миргородській, учителям української мови та літератури Олені Валеріївні Голик та Лідії Вікторівні Осаулець за гостинність, професіоналізм, за вихованих, допитливих і кмітливих учнів.

Окреме спасибі гімназистці Насті, яка на прощання прочитала «Заповіт» Тараса Шевченка польською мовою.

І в рік 210-річчя з дня народження Великого Кобзаря ми пам’ятаємо про те, що «на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі».