• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Дубинський Іван Васильович

викладач трудового навчання

Дубинський І. В. народився 11.02.1938 року в сю Клинці Кіровоградського району. Стаж педагогічної роботи з 1.07.1968 р. по 11.02.2004 р. з 1976 року – старший викладач кафедри природничо-математичних дисциплін педагогічного факультету.

Дубинський І.В. – всебічно обдарована людина і самодіяльний поет. Його вірші були надруковані в обласній та республіканській пресі. Поетичні рядки привертають увагу щирістю та безпосередністю. Від віршів Івана Васильовича віє теплом, добротою, тому що пройшли через серце поета. Окремі вірші покладені на музику професійних та самодіяльних композиторів.

Дубинський І .В. є автором методичних рекомендацій для початкової школи таких як «Віршованочки», «Ребуси і кросворди», посібника для вчителів та студентів «Трудове навчання з практикумом», альбому «Ми будуємо моделі» (з грифом Міністерства освіти УРСР.

Головань Ніна Олексіївна

кандидат психологічних наук, доцент

Тема дисертаційного дослідження: «Особливості монологічного мовлення учнів 1-3 класів».

Доцент Головань Н.О. досліджувала: основні закономірності онтогенетичного розвитку монологічного мовлення дітей від першого до третього класу; різні види монологічного мовлення за характером завдань, володіння прийомами орієнтації на слухача, залежність якості монологічного мовлення від внутрішньомовної підготовки.

Андрш Йосип Вільгельмович

andrshАндрш Йосип Вільгельмович – один із перших викладачів, які викладали математику та методику на педагогічному факультеті. Андрш Й.В. чех за національністю, учасник Великої Вітчизняної війни.

За професією Андрш Й.В. – вчитель математики середньої школи, який закінчив Одеський педагогічний інститут ім. К. Д. Ушинського.

Гора Тамара Петрівна

кандидат педагогічних наук, доцент кафедри природничо-математичних дисциплін, декан педагогічного факультету Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О. С. Пушкіна з 1985 року по 1998 рік.

Народилася у с. Волчеярівка Лисичянського району Ворошиловградської області України. Закінчила з відзнакою фізико-математичний факультет Ворошиловградського державного педагогічного інституту ім. Т.Г.Шевченка за спеціальністю «учитель математики СШ».

З 1977 року – асистент кафедри математичного аналізу Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О. С. Пушкіна, з 1983 року – викладач кафедри природничо-математичних дисциплін. З червня 1985 року обіймала посаду заступника декана педагогічного факультету, а з листопада 1985 року – декана факультету.

Мельничук Тамара Йосипівна

(1938 - 1992 рр.), кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін педагогічного факультету Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О. С. Пушкіна з 1982 року по 1986 рік.

Народилася у с. Васіна Знам’янського району Кіровоградської області. Закінчила фізико-математичний факультет Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О. С. Пушкіна за спеціальністю «учитель фізики і математики СШ».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись