Юридична клініка

Представники Юридичної клініки – учасники круглого столу «Молодь за права людини»

Представники Юридичної клініки – учасники круглого столу «Молодь за права людини»

8 грудня 2023 року студентський директор Юридичної клініки «Artium de lex» ЦДУ ім. В. Винниченка Олександр Кодема взяв участь у роботі круглого столу «Молодь за права людини», який був організований Донецьким державним університетом внутрішніх справ. Учасники круглого столу у своїх доповідях розкрили питання нормативно-правової бази щодо охорони дитинства, імплементації норм міжнародного права до національного законодавства України та захисту прав дітей під час збройного конфлікту.

Олександр Кодема виступив із доповідю на тему: «Місце Європейської конвенції з прав людини в національному законодавстві України», у якій зазначив, що Конвенція є частиною національного законодавства, а її положення є нормами прямої дії, значна кількість яких знайшла відображення у Конституції України. Він зауважив, що безпосереднє використання положень Конвенції в правозастосовчій практиці сприятиме розвитку захисту прав людини в України.

2

Подібні заходи спрямовані на підвищення рівня правосвідомості суспільства та надають можливість студентам реалізувати свій потенціал в науковій сфері.