• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Всеукраїнська науково-практична конференція «Вивчення і впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення»

Всеукраїнська науково-практична конференція «Вивчення і впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення»

1 жовтня 2020 року на факультеті педагогіки та психології з ініціативи кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція для студентів та молодих науковців, присвячена 102-ій річниці з Дня народження В. О. Сухомлинського: «Вивчення і впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення».

Із вступним словом до учасників конференції звернувся декан факультету педагогіки та психології професор Рацул Анатолій Борисович та побажав плідного спілкування і глибокого занурення в спадщину видатного педагога, наснаги, наукових звершень, подальшого професійного зростання.

Із доповіддю від професорсько-викладацького складу виступила к. п. н., доцент Баранюк Ірина Григорівна. Вона зазначила, що українська та світова педагогічна спільнота високо цінує внесок В. О. Сухомлинського в розвиток освіти і науки. Відомий педагог 23 роки беззмінно працював директором Павлиської середньої школи. Робота в школі стала найпліднішим періодом його науково-практичної та літературно-публіцистичної діяльності. Звичайну сільську школу він перетворив у справжню педагогічну лабораторію, де видобував скарби педагогічної мудрості. Василь Олександрович є автором 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок, притч та новел для дітей. Кожне покоління по-новому сприймає В. Сухомлинського, знаходить цінні дороговкази для навчання і виховання.

З доповідями перед учасниками конференції виступили студенти:

Кіслінська Дарія «Використання педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського в ході заохочення дітей до освітнього процесу».

Генсіцька Дарія «Вплив художніх та мультиплікаційних фільмів на поведінку молодших школярів крізь призму творчості В. О. Сухомлинського».

Викладач Андросова Н. М. розповіла учасникам про заходи, які проводилися та будуть проходити в рамках тижня В. О. Сухомлинського на факультеті.

Учасникам конференції був представлений документальний фільм про Австралійського педагога Елена Копфела, який досліджує спадщину В. О. Сухомлинського.

На завершення конференції завідувач кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти, професор Радул О. С. та професор Довга Т. Я. нагородили активних учасників конференції грамотами та призами.

Також студенти факультету долучилися до благодійної акції – викупили партію календарів, й підтримали Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна», організатором якої є галерея «Єлисаветград».

Інформацію підготували доцент І. Г. Баранюк та викладач Н. М. Андросова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись