• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Тиждень В.О.Сухомлинського: Педагогічний клуб

Студенти IV бакалаврського курсу фаху Початкова освіта (41 групи) та викладач Н. М. Андросова підготували і провели інтерактивне засідання педагогічного клубу. Сюди були запрошені по 2 представники з усіх груп факультету першого та другого курсів спеціальностей «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Практична психологія», «Корекційна освіта», «Соціальна робота», які мають хист до критичного міркування. Ці студенти презентували фрагменти творів В. О. Сухомлинського, які їм цікаві чи близькі за змістом, аналізували стосовно актуальності/неактуальності сьогоденню, проводили паралелі між власним досвідом і брали участь у дискусії. Студенти переважно обирали оповідання повчального характеру, які писав видатний педагог та проаналізували уривки книги «Сто порад учителеві».

Під час засідання клубу було застосовано інтерактивні вправи «Мікрофон», «Акваріум», «Мозковий штурм». На початку організатори довели до відома студентів очікувані результати, на які спиралися під час проведення підведення підсумків та рефлексії. Визначити найкращого було не просто, адже самооцінювання для студентів менших курсів – складна задача.

Самим жвавим етапом роботи було обговорення текстів у ролі батьків, де майбутні педагоги змушені були змістити акценти на бік інших учасників освітнього процесу, хоча перед цим у ролі педагогів та дітей висловлювали більш традиційні погляди. Вдалося побачити сучасні викривлення морального сприймання дітьми окремих норм поведінки, які у часи Сухомлинського не підлягали сумнівам.

На заході у якості поважного журі були присутні  доктор педагогічних наук, професор О. С. Радул та кандидат педагогічних наук, доцент І. Г. Баранюк.

Засідання клубу відбувалося у кімнаті–музеї В. О. Сухомлинського 30 вересня 2020 року.

Інформація підготовлена викладачем Н. М. Андросовою

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись