• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Підсумки навчальної практики «Перші дні дитини в школі» студентів факультету педагогіки та психології

Підсумки навчальної практики «Перші дні дитини в школі» студентів факультету педагогіки та психології

Першим зануренням у сферу майбутнього професійного удосконалення стає навчальна практика. Вже традиційно на третьому курсі студенти факультету педагогіки та психології спеціальності «Початкова освіта» долучаються до свята першокласників і шаленого ритму, у якому працює вчитель початкових класів.

Обираючи місце практики, студенти орієнтувалися на власні вподобання: одні потрапили у міські школи, інші обрали сільські; хтось прийшов до свого першого вчителя, інші – до вчителя своєї мрії.

Серед завдань було не лише спостереження за організацією освітнього процесу протягом першого тижня учнів перших класів, а й вивчення особливостей ведення документації вчителем, складання планів, щоденних конспектів уроків; проведення ранкових зустрічей; ознайомлення з різними навчальними програмами і їх особливостями; спостереження за адаптацією дітей до школи; знаходження відповідності між практикою і вимогами програми щодо формування умінь і навичок в учнів; ознайомлення зі специфікою спілкування з батьками в умовах пандемічної ситуації; дослідження реалізації вимог Концепції НУШ в реальних школах; набуття навичок проведення ігрових ситуацій на перервах та в умовах групи подовженого дня.

За короткий термін студенти збагатилися неоціненними враженнями та знаннями. Свої думки виклали у презентаціях та відео.

Матеріал підготовлений керівником практики Н. М. Андросовою

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись