• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Долучайтеся до Радіодиктанту національної єдності!

Долучайтеся до Радіодиктанту національної єдності!

Ювілейний ХХ Радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада о 9:00. У День української писемності та мови тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до події по всьому світу.

Цього року текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна. Спецпроєкт, організований Суспільним спеціально до події, стартуватиме в студії UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. О 9:00 ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почнеться о 9:15.

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики. Студію для написання диктанту для гостей облаштували в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського, де відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.


Почути диктант можна на «Українському радіо» та на радіо «Культура», відео транслюватиметься в Інтернеті та на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. Крім того, спецпроєкт можна буде знайти на сторінці Українського радіо та корпоративній сторінці Суспільного мовлення у Facebook та на YouTube.

Протягом доби учасники радіодиктанту можуть відправляти свої тексти на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, «Українське радіо», «Радіодиктант», а також на електронну адресу:  [email protected].

Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.

IMG 8365

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись