• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Викладачі кафедри української філології та журналістики взяли участь у всеукраїнському круглому столі

Викладачі кафедри української філології та журналістики взяли участь у всеукраїнському круглому столі

10 лютого 2023 року прогресивні сили мовознавчого сектору кафедри української філології та журналістики взяли участь у ІІІ Всеукраїнському круглому столі «Актуальні питання функціонування і розвитку державної мови в Україні», організованому кафедрою культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (м. Харків). Воістину харків’яни – мужні люди.

Готуючи свою доповідь «Перспективи та завдання розвитку української мови як державної», спочатку написала 10 пунктів. А в день проведення під сирени, відключення світла й інтернету розширила цей перелік до 25. І це ніяк не вичерпний список того, що нам конче необхідно зробити в цій царині ще вчора.

Непідробний інтерес в учасників викликали доповіді доцента кафедри української філології та журналістики О. І. Крижанівської «До проблеми формування свідомої україномовної особистості за техногенно-воєнних викликів» та доцента, завідувача нашої кафедри О. Л. Кирилюк «Мова російсько-української війни: словотвірні та семантичні особливості».

Активну участь взяли наші науковці в обговоренні заявлених у програмі зібрання актуальних проблем та відповіли на студентські запитання.

Запрошення на цей круглий стіл передала викладачка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з Харкова – доцент, кандидат юридичних наук Ю. В. Мех. Отак реалізуємо споконвічне українське гасло «Свій до свого по своє» в науковій сфері.

Кожному необхідно докладатися до того, щоб усе було Українська Перемога на всіх фронтах, зокрема й на ідеологічно-гуманітарно-науковому.

Професор кафедри української філології та журналістики С. Л. Ковтюх

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись