• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Анонс моделі вступної кампанії 2023 року (бакалаврат)

ОС БАКАЛАВР

Відповіді на десять головних питань

 

1. ЯКИМИ БУДУТЬ ПРЕДМЕТИ ВСТУПУ? 

Вступ на основі Національного мультипредметного тесту (НМТ) з трьох предметів для всіх спеціальностей, крім мистецьких та спортивних.

1 

УВАГА!

  • Вступники на мистецькі та спортивні спеціальності (у ЦДУ ім. В. Винниченка – 017 Фізична культура і спорт, 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво реставрація, 024 Хореографія) будуть складати НМТ з двох обов’язкових предметів та творчий конкурс.
  • Будь-який вибірковий предмет можна використовувати на будь-яку спеціальність вступу. Визначитися, який вибірковий предмет складатимете треба під час реєстрації.
  • Замість результатів НМТ 2023 року можна буде скористатися результатами НМТ 2022 року та/або ЗНО 2020–2021 років.
  • На спеціальності, що користуються особливою підтримкою держави, виключно на комерційну форму навчання можна вступати лише за результатами мотиваційного листа.

 

2. СКІЛЬКИ ТРИВАТИМЕ НМТ?

2

 

3. ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТНИХ ТЕСТІВ 

3

 

4. ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО НМТ?

4

 

5. ДЕ МОЖНА СКЛАСТИ НМТ?

5

 

6. ГРАФІК НМТ

6

 

7. ЯК ДІЗНАТИСЯ РЕЗУЛЬТАТИ НМТ

Відразу після закінчення тесту вступник знатиме свій результат НМТ в тестових балах.

7

 

8. ЧИ МОЖНА БУДЕ ВСТУПИТИ ЗА ПІЛЬГАМИ?

Пільговий вступ буде збережено, зокрема абітурієнти з особливо небезпечних та окупованих територій вступатимуть за результатами НМТ або за дистанційною моделлю (за їхнім вибором).

9. ЧИ БУДУТЬ ВРАХОВАНІ ДОДАТКОВІ ПОКАЗНИКИ РОЗРАХУНКУ КОНКУРСНОГО БАЛА?

За розрахунку конкурсного бала середній бал (СБ) атестата, сільський коефіцієнт (СК) не застосовуватиметься. Регіональний коефіцієнт (РК) буде визначено навесні. Галузевий коефіцієнт (ГК) застосовуватиметься для спеціальностей, що користуються особливою підтримкою (у ЦДУ ім. В. Винниченка це спеціальності 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта, 014 Середня освіта (за предметними спеціальностями 04 Математика, 05 Біологія та здоров’я людини, 06 Хімія, 08 Фізика, 10 Трудове навчання та технології), 015.36 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості, 015.39 Професійна освіта (Цифрові технології), 112 Статистика).

10. СКІЛЬКИ ЗАЯВ МОЖНА ПОДАВАТИ НА ВСТУП?

Можна подавати до 20 заяв на вступ за всіма джерелами фінансування, але не більше 5 заяв на бюджет.

Більше інформації за покликанням Брифінг МОН.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись