• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Про роботу з LEGO Duplo під час вивчення дисципліни «Педагогіка дошкільна»

Про роботу з LEGO Duplo під час вивчення дисципліни «Педагогіка дошкільна»

Під час курсу «Педагогіка дошкільна» зі студентами спеціальностей 013 Початкова освіта та 012 Дошкільна освіта була проведена низка занять присвячена роботі з LEGO. В першу чергу ми ознайомилися з різними видами ігор з LEGO Duplo, які можна використати з метою покращення освітнього процесу в ЗДО. Краще про відчуття і емоції після роботи з конструктором розкажуть студенти.

Матявіна Наталія: «LEGO – дуже крута гра. Під час пари нам принесли конструктор LEGO, я і не зрозуміла, що ми будемо робити, виникло питання: «А чи ми дійсно будемо на парі грати?». Так і вийшло, ми почали складати з конструктора квадрат, прямокутник, трикутник, навіть, намагалися викласти конструктор так, щоб вийшло коло. За допомогою LEGO ми зрозуміли як вихователь може «оживлювати» казку. Заняття в ігровій формі з LEGO, створює неповторну атмосферу психологічного комфорту і проходять без нервового напруження, що позитивно позначилось на засвоєнні матеріалу, і ми це перевірили на власному досвіді. До копилки свого педагогічного досвіду я додала ще одну ідею – дітей можна зацікавити не тільки просто навчанням, але і навчанням за допомогою ігор, а особливо, за допомогою конструктора LEGO».

Репа Вікторія: «На парі мали змогу весело та змістовно провести час, граючи з цеглинками LEGO. Виявилось, що такі ігри цікаві не лише малечі, але й нам – студентам! Ігрова форма зробила процес навчання динамічнішим та цікавішим, створила атмосферу психологічного комфорту, в якій ми відчували себе творцями. Ми переконались в тому, що в своїй педагогічній практиці нам необхідно буде обов’язково використовувати цей вид занять з дітьми! Адже набір з цеглинок LEGO є універсальним засобом розвивального навчання. Він сприяє розвитку не тільки дрібної моторики, а й розвитку мовної активності, мислення, спритності, а також інтелекту, уяви та творчих задатків. А ще допомагає сформувати такі якості, як уміння концентруватися, здатність співробітничати з партнером, і найголовніше – почуття впевненості в собі».

Тимошенко Єлизавета: «На парі нам пощастило познайомитися з грою «6 цеглинок LEGO». Вона була дуже цікава навіть нам, дорослим!!!!! Ці ігри створюють позитивну емоційну атмосферу в групі. Головними перевагами конструктора перед іншими іграми вважаю його багатоплановість і можливість універсального використання. Великим плюсом є те, що грати можна будь-де, тому що цеглинки дуже компактні: дитячому садку, школі, вдома, а також брати з собою в дорогу».

Інформацію надала Тетяна Прибора

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись