• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Реалізація академічної мобільності у сфері психології

Реалізація академічної мобільності у сфері психології

Академічна мобільність – одна з основних і необхідних складових якості сучасної системи вищої освіти. Академічна мобільність визначається як переміщення викладачів і студентів ВЗО на певний період часу в інший освітній або науковий заклад у межах чи за межами своєї країни з метою викладання або навчання. Сучасна дистанційна освіта з відповідними технологіями, попри усі свої очевидні недоліки та труднощі, мимоволі «сприяє» поширенню можливостей академічної мобільності.

І така можливість вкотре була зреалізована в рамках дружньої співпраці двох кафедр психології: Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка і Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Тема «гостьової» онлайн-лекції – «НЛП як інструмент розвитку особистості». На початку заходу із привітальними словами та побажаннями до учасників звернулися ректор ТНПУ, професор Богдан Буяк і завідувачка кафедри психології ТНПУ, професорка Марина Орап. Далі слово узяли спікери: кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології ЦДПУ Ірина Радул і сертифікований НЛП-тренер Андрій Супрун (м. Кропивницький). Викладачі та здобувачі вищої освіти (майбутні психологи, журналісти, історики) як учасники онлайн заходу ставили чимало запитань спікерам і отримували на них кваліфіковані відповіді. Обговорювалися як теоретико-методологічні питання розвитку НЛП, так і окремі практичні аспекти його реалізації. Майбутніх психологів, зокрема, цікавили питання успішного початку власної професійної кар’єри або ефективної побудови психоконсультативного процесу.

Захід отримав важливе значення не тільки в рамках завдання реалізації академічної мобільності, а і як свого роду науково-методичний стимул для розмислів студентської молоді, котра на віковому етапі формування особистісної ідентичності перебуває в активному самопізнанні. І один із найважливіших його векторів – це професійні самопошуки.

Від імені кафедри психології факультету педагогіки, психології та мистецтва ЦДПУ імені Володимира Винниченка висловлюємо щиру подяку дружнім колегам із ТНПУ імені Володимира Гнатюка.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись