• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Оголошення

Рада ветеранів: думки з приводу

Рада ветеранів: думки з приводу

Відбулося чергове засідання Ради ветеранів ЦДУ імені Володимира Винниченка, на якому обговорювали план роботи на 2023 рік та суміжні питання щодо завдань Ради ветеранів у ці непрості для країни в цілому і для кожного часи.

Хотілося б поділитися деякими думками, які , вважаю, зацікавлять колектив рідного університету, оскільки йтиметься про наші спільні справи.

По-перше, члени Ради ветеранів започатковують підготовку книги пам’яті студентів і працівників університету, які відзначилися чи полягли в боротьбі з рашистами , відстоюючи рідну землю. Разом з тим, запропоновано створити книгу про визначні постаті професорсько-викладацького складу, які в різні періоди внесли значний доробок у розвиток нашого навчального закладу. Для цього бажано провести відкритий конкурс на кращий нарис до видання. Бачиться, що до нього можуть долучитися студенти гуманітарних спеціальностей, викладачі і всі охочі, хто зберігає пам’ять про колег чи своїх наставників. Безперечно, для видання такої книги і відзначення кращих матеріалів треба залучити спонсорів, але така робота могла б стати частиною історії ВОЗ і мала б значний виховний вплив на студентів.

По-друге, не припиняється робота по створенню музею історії університету. Уже не вперше пропоную створити в архіві спеціальний ректорський фонд для обліку і зберігання документів, предметів та світлин, які віддзеркалюють історію нашого навчального закладу. Про актуальність такого фонду говорить і те, що значна частина подібних матеріалів зберігається зараз у комірчинах і шухлядах по факультетах і у приватних осіб, а дещо вже безповоротно втрачено.. У музеї можна було б створити і відеотеку лекцій ветеранів університету .

По-третє, не секрет, що спортивно-оздоровча база «Буревісник» потребує відновлювально-реставраційних робіт. Тому Рада ветеранів звернулась з пропозицією до профкому ЦДУ разом з ректораком шукати можливостей вирішення цього питання.

У засіданні Ради ветеранів взяв участь голова обласної Ради ветеранів А.В. Перевозник, який окреслив завдання, які необхідно вирішувати цій організації.

Член Ради ветеранів ЦДУ
доцент Постолатій В.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись