• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

До 210-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка розгорнута книжкова виставка «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне»

9 березня ми відзначаємо 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - українського поета, прозаїка, драматурга, художника, громадського діяча.

Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Шевченка український народ ніби злив свої найкращі духовні сили та обрав його співцем своєї історичної слави та соціальної недолі, власних сподівань і прагнень.

Різдво в Україні

Нарешті сніжно-біла красуня Зима завітала і до нас у гостини. Припорошила землю сріблястими сніжинками, прикрасила дивними візерунками ялинки. Подих чарівної казки забринів у повітрі, насиченому ароматом хвої та цитрусових. І недарма…

Цікава подія для студентів факультету історії, бізнес-освіти та права відбулася в бібліотеці

Відвідування виставки та ознайомлення студентів-істориків з біографією та творчим доробком Сергія Івановича Шевченка - це важлива подія для студентів факультету історії, бізнес-освіти та права. Це спосіб розширити їхні знання про видатну постать науковця. Шевченко С. І. займався дослідженнями з історії краю. Значна кількість його праць присвячена саме регіоналістиці - історії освіти, населених пунктів, особистостей тощо.
Завідувачка кафедри історії України та всесвітньої історії, Оксана Іванівна Бабак, кандидат історичних наук, доцент та Людмила Василівна Пономаренко, кандидат історичних наук, доцент, студентам 1-го та 3-го курсів продемонстрували відео спогадів колег та студентів та поділилися цікавими фактами з життя С. І. Шевченка.

Зберігаємо пам'ять про видатну постать

До Всеукраїнської наукової конференції «Проблеми історичної регіоналістики та мікроісторії» з нагоди 175-ї річниці від дня народження Павла Рябкова та 65-ї річниці від дня народження Сергія Шевченка співробітники бібліотеки університету підготували розгорнуту виставку друкованих праць науковця, історика, краєзнавця Сергія Івановича Шевченка. Запросили на зустріч Оксану Іванівну Бабак - завідувачку кафедри історії України та всесвітньої історії, кандидата історичних наук, доцента.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись