• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Знову волонтеримо!

Волонтерська діяльність здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня ОП Дошкільна освіта та ОП Початкова освіта зі створення сенсорних книжок для дітей з вадами зору, залучення до родинного читання, який проходить у рамках проєкту бібліотечного коворкінгу «Майстерня казкових світів», триває. На попередніх етапах було створено 4 презентації з читання творів для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку (казки про віру в себе й самоприйняття «Будь собою», еко-казки «Арчі», творів про поведінку «Драконе, киш!» та «Синя коробка»); розроблено варіанти майстер-класів з виготовлення героїв творів у стилі орігамі, веселих пальчикових гімнастик, динамічних музичних руханок, мнемогімнастик з імітацією рухів, ігри екологічного напрямку; проведено у дистанційному форматі відео-зустріч з вихованцями садочка та першокласниками міських шкіл.

До проєкту під керівництвом викладача Н. М. Андросової на сьогодні долучено таких волонтерів: 2 курс: Бурякова Єлизавета, Лихач Христина, Гребенчукова Софія, Згоба Катерина; 3 курс: Гриценко Катерина, Ляхович Тетяна; 4 курс: Гейко Карина, Генсіцька Дарія.

17 березня 2021р. долучилися до виготовлення деталей та сюжетних сторінок тактильних книг: вирізали, клеїли, шили на швейній машинці, обговорювали сюжет задуманих історій, аналізували матеріали, розмір деталей, враховували особливості сенсорного сприймання рухомих елементів; уявляли, як діти будуть гортати сторінки, реагувати на героїв; намагалися перевтілитися у дошкільнят, сміялися й отримували задоволення.

Ознайомилися з особливостями участі у міжнародних проєктах, презентації матеріалів у соціальних мережах та повірили у щасливу професійну самореалізацію.

«Проєкт відкрив переді мною нові горизонти для самовдосконалення. Ми з одногрупницями попрацювали над створенням тактильних сторінок майбутніх дитячих книжечок. А ще, працівники бібліотеки (Маріанна Маковій з колегами) провели чудову екскурсію залами бібліотеки. Щиро дякую за можливість співпраці!» (Відгук учасниці події Христини Лихач.)

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись