• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Метрологія і між предметні зв’язки з іншими дисциплінами

УДК 006.91

АНІСІМОВ Микола Вікторович

Доктор педагогічних наук, професор,

Професор кафедри теорії й методики технологічної

підготовки, охорони праці й безпеки життєдіяльності

Центральноукраїнського державного педагогічного

університету імені Володимира Винниченка

e-mail: nikolay_anisimov@ukr.net

Постановка та обґрунтування актуальності проблеми. На певному етапі свого розвитку різні вимірювання привели до виникнення окремого напрямку як метрологія. Галузь науки, яка вивчає вимірювання, називається метрологією. Слово «метрологія» утворене із двох грецьких слів: «metron» – міра і «logos» – наука. Дослівний переклад – наука про міри. Метрологія в її сучасному розумінні – це наука про вимірювання, методи та засоби забезпечення єдності вимірювань і способи досягнення необхідної їх точності.

Вимірювання – один з найважливіших шляхів пізнання природи людиною. Вони відіграють величезну роль у сучасному суспільстві. Наука, техніка і промисловість не можуть існувати без них [3, с. 12]. Що секунди у світі проводиться багато мільярдів вимірювальних операцій. Результати цих вимірювань застосовуються для забезпечення необхідної якості і технічного рівня виробленої продукції, забезпечення безпечної і безаварійної роботи підприємств, медичних і екологічних діагнозів та інших важливих цілей. Практично немає жодної сфери діяльності людини, де б інтенсивно не застосовувалися результати вимірювань, випробувань та контролю. Для їхнього одержання задіяні мільйони людей і величезні фінансові кошти.

Детальніше

Коментарі   

# Наталія Сороко 19.04.2019, 13:12
Ідея статті дійсно цікава. Читається текст важко, оскільки є стилістичні помилки.
# Віктор Анатолійович 18.04.2019, 08:06
Це просто "ш е д е в р"!!!
# Олена 17.04.2019, 10:28
Шановний Микола Вікторович! Но ображайтесь, але й на мою думку наші колеги дали вірну оцінку Вашим міркуванням. Одне не розумію: що робить редколегія цього видання, якщо вона розміщує такий матеріал? Поважаючі себе видання не дивляться на регалії і не друкують без рецензії навіть роботи "докторів наук"!!!
# Ігор Заболотний 15.04.2019, 10:14
Дійсно, погоджуюсь з пані Оленою, щось дана робота зовсім не вичитана. Дуже дивними мені здались думки уже у вступі: "Це дуже важливо у відношенні різних метрологічних параметрів і стандартів у галузі освіти. Навіть така дрібниця, як правильно йти по тротуару, сходам або переходити дорогу по зебрі. Причому необхідно відзначити, що міняти в системі освіти й
уводити ті або інші моделі освіти протягом року, а тим більше протягом 11 років нічого не можна." Складно зрозуміти, що автор хотів висловити?
Загалом стаття не сподобалась, бо думки путані і посилання автор робить в основному на свої роботи, хоча окремі з них ніяким чином не стосуються розглядуваної проблеми. Взагалі якісні наукові журнали не допускають такої кількості самоцитувань!
# Елена 13.04.2019, 11:03
Пане "доктор" : МІЖ ПРЕДМЕТНІ; Що секунди - пишеться РАЗОМ!!!
2) переходити дорогу по зебрі - переходити дорогу зеброю!
3) приділити особливої увагу???
і т.д. Статтю хоч вичитайте граматично!
З повагою Олена Горностай: [email protected]
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись