• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

СТРУКТУРА ХІМІЧНОЇ КОМПОНЕНТИ НАВЧАЛЬНОГО ПЛАНУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Луцький національний технічний університет

Гулай Ольга, Мороз Ірина, Шемет Василина

Невід’ємною складовою життя людини є харчування. Французький філософ і кулінар Жан Антельм Брилья-Саварен сказав: «Долі націй залежать від того, як вони харчуються». Сучасні вимоги до якості харчової продукції зумовлюють модернізацію харчової промисловості, вдосконалення існуючих та упровадження нових конкурентоспроможних технологій виробництва харчових продуктів, становлення і розвиток індустрії інноваційних продуктів для здорового харчування. Однак, виникає чимало негативних аспектів, зокрема використання штучних добавок, генетично модифікованих організмів, нанокомпонентів надзвичайно високої реакційної здатності. На ринку праці затребувані освічені, компетентні та креативні фахівці спеціальності Харчові технології. Харчова промисловість об’єктивно вважається базовою ланкою господарського комплексу Волинської області, тому з 2016 року Луцький національний технічний університет долучився до когорти ЗВО України, які готують бакалаврів і магістрів цього профілю.

Детальніше

 

Коментарі   

# Яна Закушняк 02.06.2020, 22:42
Стаття має дуже корисний зміст. Фахівці харчових технологій мають розуміти структури хімічних компонентів щоб потім приготувати вишукані молекулярні страви.
# Svitlana Kozlova 29.05.2020, 10:54
З урахуванням постійного росту кількості населення, виникає потреба пошуку нових шляхів забезпечення їх якісними продуктами харчування. Саме тому, вважаю, що вивчення біохімічних складових при підготовці фахівців харчових технологій допоможе вирішити ряд актуальних питань.
# Курлова Даша 27.05.2020, 21:51
Пізнавальна інформація! Молекулярна кухня на данний час досить актуальна.Без знань структури хімічних компонентів не можливо приготувати смачну та правильну молекулярну страву.
# Юлія Комісарова 27.05.2020, 21:27
Стаття є дуже актуальною , тому що висвітлює важливі питання спеціальності харчові технології.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись