• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
ЦДУ долучився до великоднього благодійного аукціону в Музеї мистецтв

ЦДУ долучився до великоднього благодійного аукціону в Музеї мистецтв

Щороку в Кропивницькому відбувається Великодній благодійний аукціон, який організовує фонд «Янголи життя». Цьогорічний захід в Музеї мистецтв збирав допомогу для гематологічного відділення дитячої обласної лікарні, де лікуються діти із захворюваннями крові та онкологією. Як сказала директорка з розвитку фонду Ольга Присяжнюк, під час війни, коли українці протистоять російській окупаційній армії, донатять, волонтерять і всіма силами підтримують Збройні Сили України, маленькі підопічні фонду «Янголи життя» теж ведуть свою боротьбу і мають аж двох ворогів на букву «р»: росія та рак.  

Для цьогорічного аукціону відібрали 76 лотів. Це роботи професійних художників – Андрія Хвороста, Анатолія Дворського, Віктора Перепичая, Олега Рудого тощо. Крім того, до переліку предметів мистецтва, що були виставлені на аукціон, увійшли вироби з кераміки. Особливими лотами стали ляльки, які виготовили  працівники обласного лялькового театру (одна з них – триметрова ростова лялька жирафи), книга Сергія Жадана "Псалом авіації" з підписом автора, листівка "Русскій воєнний корабль… всьо!", пачка солі з заводу "Артемсіль" із Соледару та інші.

Університет долучився до благодійного заходу і придбав один із лотів за 1400 грн. Це картина Ірини Терещенко «Початок дня».

Дякуємо Благодійному фонду «Янгол життя» за можливість допомогти маленьким героям і бажаємо усім пацієнтам дитячої обласної лікарні якнайшвидшого одужання та найміцнішого здоров’я. Хай їх завжди оберігають янголи-охоронці і «Янгол життя».

Перелік лотів аукціону можна переглянути на сайті Музею мистецтв за посиланням.

Прочитати про Великий благодійний аукціон та фонд «Янгол життя» можна на сайті «Суспільне: Кропивницький».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись