• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Нові освітні горизонти для здобувачів освіти спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)»

Нові освітні горизонти для здобувачів освіти спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)»

У кінці минулого, 2023 року, три студентки-першокурсниці факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій стали слухачками Зимової школи, організованої кафедрою україністики Варшавського університету. Це ще один крок студентів-філологів до європейського освітнього простору, а також реалізація права здобувачів вищої освіти на академічну мобільність.

Що таке Зимова школа від Варшавського університету? Це зустрічі з цікавими людьми, участь у круглих столах, виконання різних видів завдань з проблематики дослідження культури повсякдення українців.

Цьогоріч Зимова школа складається із двох сесій: перша проходила з 27 листопада до 10 грудня 2023 року, а друга відбудеться з 28 лютого до 12 березня 2024 року. Обидві сесії безкоштовні й проходять в онлайн форматі.

Наші здобувачки поділилися своїми враженнями від першої сесії з гаранткою освітньої програми – доцентом кафедри української філології та журналістики Людмилою Кричун, яка, власне, й залучила майбутніх філологів-україністів до участі в цій школі.

Анастасія Тараненко захопливо відгукувалася про лекцію доцентки Волинського національного університету імені Лесі Українки Олени Маланій, що супроводжувалася цікавою презентацією «Еротика в літературі від Івана Котляревського до Андрія Любки». «Неординарно й по-особливому організований круглий стіл молодих учених на тему «Культура на полі бою. Українська мова, література, мистецтво, медіа в умовах війни» дав змогу нам, студентам першого курсу, по-новому подивитися на мистецтво, що виникло й розвивається на тлі війни», — зазначила здобувачка.

Отже, скоро стартуватиме друга сесія Зимової школи Варшавського університету. Бажаємо нашим здобувачам вищої освіти цікавих та пізнавальних зустрічей з науковцями України й Польщі, що, безперечно, розширить освітні горизонти й доповнить новими тонами фахову підготовку студентів-філологів нашого університету.

Гарант ОПП Середня освіта. Українська мова і літетатура та Англійська мова і зарубіжна література Людмила Кричун

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись