• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
У ЦДУ відбулася зустріч із письменником та літературознавцем Степаном Процюком

У ЦДУ відбулася зустріч із письменником та літературознавцем Степаном Процюком

12 березня в науковій бібліотеці Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулася гостьова лекція літературознавця, прозаїка, есеїста Степана Процюка.

Його рефлексії над українською літературою, творча лабораторія, особливості психоаналітичних підходів до художнього трактування буття та психобіографій українських письменників, проблем української національної ідентичності — все це стало матеріалом обговорення у колі викладачів, студентів та аспірантів факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій .

Жвавість розмови у формі запитань-відповідей, розлогих міркувань сприяли не лише поглибленню інтересу до романів письменника, але й формуванню загальних та фахових компетентностей, підвищенню рівня комунікативних навичок, спонуканню до духовного становлення філологів — майбутніх учителів української мови і літератури, перекладачів і прикладних лінгвістів, журналістів, здобувачів освітньо-наукового ступеня доктора філософії, котрі, зокрема, одержали практичні консультації з тем своїх дисертацій, які методологічно близькі до наукових та творчих шукань гостя.

У площині загально-культурних інтересів, з одного боку, та спрямованості ОП та ОНП, з іншого, звучали питання їхніх гарантів: к. філол. н., доцента Людмили Кричун, д. філол. н., професора Сергія Михиди, який модерував роботу, та завідувачки кафедрою української філології та журналістики д. філол. н. Ольги Кирилюк. Фото- та автограф-сесії вивершили атмосферну й фахову зустріч.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись