• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ГЕРОЙ НАШОГО ЧАСУ

П'ятниця 19 вересня стала для всього природничо-географічного факультету особливим днем, адже ми зустрічали учасника антитерористичної операції, студента 45-ї групи Крещенка Захара Миколайовича, який ще з квітня місяця був мобілізований до Збройних сил України у зв’язку з нелегкою ситуацією на Сході України.

Зустрічати Героя наша група зібралась перед факультетом. Інші студенти вже з нетерпінням чекали в переповненій лекційній аудиторії. Ще ніколи в п’ятницю, після пар аудиторія №8 не мала такий попит серед студентів усіх курсів та викладачів факультету.

Вітали стоячи бурхливими оплесками, вслухались в кожне слово, ловили інтонацію, інколи здавалось, що інформативними були навіть паузи... Захар розповідав стримано, військово-коректно. Але, незважаючи на рівний та по-чоловічому спокійний тон, ми були вражеысляні інформацією про суворі армійські будні, про солдатський побут і про незламний дух патріотизму наших Захисників.

Для тих, хто не знає Захара, хочемо розповісти декілька моментів з його життя. Захару 25 років, він одружений і має двох дітей: доньку Вероніку, якій 2 роки і сина Максима, якому скоро має виповнитись рік. Після закінчення  Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й. Мухіна проходив службу в Збройних силах України. Далі вирішив отримати вищу освіту та у 2011 році розпочав навчання на природничо-географічному факультеті за спеціальністю «Біологія». Протягом 3-х років навчання Захар був фізоргом групи, а в кінці лютого 2014 року йому пришла повістка…

Вже майже півроку Захар – один з тих, хто захищає спокій та свободу України. Поки ми маємо змогу навчатися, спати в теплому ліжку і готувати смачну їжу, він спить на холодній землі, харчується консервами і не має змоги бачити, як ростуть його діти. Він не зрадив присязі, Захар не з таких людей. Зараз він ризикує своїм життям кожного дня. І незважаючи на всього декілька вихідних днів, коли він може побачити рідних, друзів, обійняти дітей, він повертається... повертається в зону антитерористичної операції... добровільно... повертається захищати свободу своєї родини, кожного з нас, рідної Батьківщини. Незабутніми залишаються його слова «ми будемо стояти до останнього»  Такий вчинок достойний звання Героя!

Надія Кравченко
студентка 45-ї групи
природничо-географічного факультету

Інформація надана ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись