• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

АРХЕОЛОГІЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ НІНЕЛЬ БОКІЙ ОТРИМАВ СВІДОЦТВО ПРО ОФІЦІЙНУ РЕЄСТРАЦІЮ

Нещодавно Археологічний музей імені Нінель Бокій отримав свідоцтво про офіційну реєстрацію. Відкритий у 2011 р. при КДПУ ім. В.Винниченка музей на сьогодні має понад 2 тисячі артефактів, половина з яких вже є частиною експозиції. За чотири роки свого існування музей став не лише засобом для виховання у молоді патріотичного та бережного ставлення до вітчизняної історичної спадщини. За цей час в музеї проведено понад 200 екскурсій, серед яких 100 для школярів. Також музей відвідали 25 іноземних делегацій, серед яких — представники Великої Британії, Німеччини, Австрії, Італії, США, Канади, Польщі, Чехії, Македонії та Болгарії.

Археологічний музей Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка є одним із осередків археологічної науки в області, використовується як просвітницький центр, виконує виховну та дидактичні функції в процесі викладання курсів «Давня історія України» та «Археологія».

Подальша робота музею спрямована на створення власних ресурсів – розширення фонду наукової літератури, створення власної сторінки на web-сайті навчального закладу, розширення зв’язків з державними археологічними музеями та Інститутом археології НАН України.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись